ZHL Ivančice - hodnocení 3.kola

27.12.2010 18:49

 

Dne 19.12.2010 jsme na ZHL v Ivančicích odehráli poslední kolo letošního roku a to kolo 3-tí. Opět nás čekali dva slabší soupeři (alespoň dle postavení v tabulce) a jeden ze soupeřů nejsilnějších - za námí "stojící" na druhé příčce tabulky Dosta Bystrc. Ovšem jak praví stará pravda, se slabými soupeři se nehraje vůbec lehce - tak se také potvrdilo. Navíc jsme dorazili bez Fidy a postu brankáře se musel zhostit Míša. Až na drobné nedostatky, je třeba říct, že zaskočil velmi dobře.

naše výsledky:

*Tatran - Sokol Bohdalice vydřených 4:2, střelci: Scooby, Maty Svoboda, Nevřa, Kajman

vývoj skóre: 0:1, 0:2, 1:2, 2:2, 3:2, 4:2  

První zápas neměl být větší překážkou, ale opak byl pravdou. Dokonce jsme velice rychle (ve 3-tí minutě) prohrávali a to hned o dva góly.Ale zpět k úvodu, který nebyl vůbec špatný. S prvními doteky míče jsme si vypracovali šance: Scooby dává Kajmanovi - ten však střílí vedle, za chvíli střílí Peťa - brankářka vytahuje na roh, z něj však není nic. A pak to přišlo: v čase 2,10minuty vyrážíme trochu bezhlavě do útoku a ještě ke všemu ztrácíme míč. Vzadu zůstal jenom Maty a ten nebyl velkou překážkou pro tři útočící hráče, bohužel ani Fida neměl šanci. Prohráváme 0:1. Vzápětí chybujeme znovu nedůraznou hrou (kdy Kuba přes sebe nechává až příliš lehce projít útočníka, již v čase autového vhazování jej špatně hlídal) a po střele se opět raduje soupeř. ....ajaj, už je to 0:2. Kdo by to byl čekal´. Kluci jsou jak opaření horkou vodou a danou situaci ani příliš nemohli unést naši fanoušci (DOKONCE navštívili při hře střídačku!!!!!!). Kluci, ale pomalu a jistě začínají zvedat hlavu a proti nepříliš fotbalovému soupeři se postupněi prosazujeme. Nutno poznamenat, že brankářka v brance soupeře byla velmi silnou oporou soupeřova týmu a nejednou dokázala, že opravdu umí. Prakticky po obdržených gólech, již hrajeme jenom my (i když soupeř sem tam vyráží do brejků, naštěstí ne příliš nebezpečných) a soupeř brání šťastně nabyté vedení. Náš tlak začíná od 4-té minuty. Kdy Míša (coby brankář) musí všem ukázat jak na to - střílí z půlky - brankářka chytá. Za chvíli přidává Míša další střelu - vyráží. Hážeme aut a v závaru před soupeřovou brankou se nejlépe orientuje Nevřa a střílí.... bohužel jenom do TYČE. Střílí Maty -chytá, rozehráváme roh - Míša střílí, Kajman ztrácí odražený míč. Maty střílí - opět chytá. Snažíme se, dřeme, ale.... Ve 13-té minutě Kája pěkně zpracovává míč a ještě lépe jej chystá Matymu, jenž nezaváhá a skóruje. Korigujeme na 1:2. V 15-té minutě trefujeme další TYČ - tentokrát pěknou střelou ji "našel" Maty, odražený míč ještě napálil Peťa, ale gólmanka je na místě - má míč. Střílí Scooby - vyráží, doráží Maty - střela vedle. V čase 16,10minut Nevřa rozehrává roh a Scooby to trefuje. No, sláva.... VYROVNÁVÁME na 2:2. O chvíli později získáváme další roh - Nevřa jej dává na Scoobyho, ten mu vrací a Nevřa to propaluje...... otáčíme skóre na 3:2 PRO NÁS. Přesto tlačíme dál a v čase 17,40minut Scooby zatahuje po pravé straně a nezištně dává míč Kajmanovi, jenž proměňuje a stanovuje definitivu v tomto zápase. Vítězíme, nakonec zaslouženě jsme to vydřeli. No, to tedy byl zápas.

*Tatran - SK Slatina 8:1, střelci: Scooby 2, Peťa Smetana 2, Danny Mareš 2, Kajman, Kuba Tipek

vývoj skóre: 1:0, 1:1, no a pak už naštěstí jasný až do 8:1

Proti prozatím poslednímu soupeři průběžné tabulky nastupujeme s vidinou lehké výhry, i když "se zvednutým varovným prstem" - vzpomeňme na předešlý zápas. Již v první minutě chybujeme - Danny slabě nahrává přes prostředek a útočník míč vypichuje a jde sám - naštěstí Míša včas vybíhá a odvážným skokem pod nohy soupeře likviduje šanci. Vyhozený míč přebírá Kajman, zatahuje po levé straně a...... otevírá skóre. Fajn, vedeme 1:0.  Po chvíli soupeř háže aut - a možná trochu šťastně - hlavičkující hráč (opět nedůraz v bránící činnosti) přehazuje obránce, Míšu a branku bohužel ne. Soupeř srovnává na 1:1. Naštěstí další průběh utkání již "režírujeme" jenom my. Kajman jde sám (nenahraje a nenahraje) a ztrácí, Kajman nahrává Nevřovi - střílí a chytá, hážeme aut a Maty hlavičkuje - opět chytá, Kajman opět sám - tentokrát je to tutová gólová šance, ale netrefuje se. Až v 8-mé minutě si Peťa postrčil míč a opřel se do něj.... super, to bylo potřeba....ujímáme se vedení 2:1. Pokračujeme v tlaku. V čase 8,20minut si po pravé straně zatahuje míč Scooby a pěknou křižnou střelou jej uklízí po zemi k tyči za záda bezmocného brankaře. Zvyšujeme na 3:1. V 10-té minutě chystá míč Dannny Kájovi, který střílí "z první" a trefuje BŘEVNO. O minutu později soupeř fauluje Nevřu, přímák rozehrává Scooby, obránce vykopává střelu od tyče a Danny doráží, a je to 4:1. Ještě v téže minutě se dostává k míči Kája a trefuje podruhé BŘEVNO, to je škody. Hrajeme dál. Ve 13-té minutě Scooby háže aut a Danny pěknou střelou míč doslova procpal přes spleť hráčů do sítě, navyšujeme na 5:1. Ve 14-té minutě Peťa pěkně narušuje rozehrávku soupeřova brankáře, míč získává Kajman, vrací jej Peťovi a ten skóruje. 6:1. V 15-té minutě si pěkně vyměňuje míč narážečkami dvojice Nevřa - Kuba a Kuba zakončuje - no, kam jinam, než do sítě soupeře. 7:1. Celý zápas, pak zakončuje individuální akcí Scooby, jenž zatahuje míč po pravé straně a střelou to trefuje na konečných 8:1. Tak doufám, že si kluci spravili "chuť". Tak hurá do posledního, nejtěžšího zápasu dne.

*Tatran - Dosta Bystrc 0:0, střelci: bohužel nebyli úspěšní

vývoj skóre: nebylo co vyvíjet - ze začátku bohužel pro nás, ke konci k našemu stěstí

Hned od začátku se kluci do soupeře "pěkně zakousli". Scooby nahrává Peťovi, ten se pěkně uvolňuje a střílí - brankář chytá. Danny zahrává přímák - opět brankář chytá. V čase 2,30minut jdeme 3 na 1 obrámce, ale Scooby kazí, škoda. Ale hraje se dál. Opět úřaduje Scooby, když zatahuje po pravé straně, dává Kajmanovi a ten střílí, překonává brankáře - obránce však vykopává na roh. Roh rozehrává Nevřa na Míšu - střela nad. V 7-mé minutě jde Scooby s Kájou na jednoho obránce, ale Scooby se rozhodl to vzít na sebe a zakončuje sám a ani na dvakrát (hodilo by se nahrát...) brankáře nepřekonává. V osmé minutě se poprvé osměluje soupeř, kdy první střelou (nutno říct, že kluci soupeře opravdu dříve k ničemu nepustili) testuje ostražitost Míši, ale ten chytá. Pak soupeř háže aut a hlavičkuje - Míša opět má. A do třetice, již v běžící 10-té minutě, soupeř střílí, avšak Míša nepřipouští diskusi o tom, že by něco mohlo padnout za jeho záda - takže opět chytá. Po výhozu se míče ujímá Maty a postupuje sám po pravé straně a střílí TĚSNĚ vedle. V čase 9,50minut Scooby zahrává přímý kop a trefuje to........k naší smůle však jen do SPOJE břevna a tyče. Následně, čas 10,20minut, se rozbíhá asi nejpohlednější akce celého zápasu, když Scooby dává Nevřovi, ten křižně doleva Matymu a ten střílí - na jeden dotek, přesné, rychlé, parádní - až na to, že míč brankář vytláčí na roh. Z rohu jsme nic nevytěžili. Ještě zkouší střílet Maty - avšak vedle. Rozehráváme přímák, Danny střílí - brankář má. V čase 15,10minut Scooby chybuje a soupeřův útočník se řítí sám na Míšu (KREV TUHNE V ŽILÁCH), ten však zázračně likviduje a míč odebírá soupeřovi z nohy. O chvíli později se naše chyba opakuje (opět Scooby ztrácí), Míša tentokrát prokazuje, jak dobře sleduje hru a včasným a perfektním výběhem opět "čaruje" a kazí poslední příležitost soupeře na radost. V samotném závěru ještě Danny zahrává přímák, ale netrefuje branku. Tak se nakonec rozcházíme smírně a remíza 0:0, vzhledem k posledním dvěma obrovským příležitostem, je pro nás dobrá. I když jsme ze zápasu měli rozhodně více.... Na to se však nehraje. To pravé koření fotbalu prostě chybělo. Jednoznačně, my trenéři jsme spokojenější, než trenéři na straně soupeře. POTLESK, PROSTĚ PĚKNÝ VÝKON a kluci prokázali, že proti silnému soupeři umí hrát fotbal.

Zpět