ZHL Ivančice - hodnocení 2.kola

16.12.2010 17:09

Dne 5.12.2010 jsme na ZHL v Ivančicích odehráli 2.kolo. V tomto kole nás kromě dvou celků (IE Znojmo a Moravského Krumlova) čekal jeden ze silnějších týmů FC Medlánky - po 1.kole se dělící o 4. místo tabulky.

naše výsledky:

*Tatran - IE Znojmo 5:0, střelci: Scooby 2, Peťa Smetana 2, Danny Mareš

vývoj skóre: snad jasný ne?

Teno zápas jsme nezahájili právě šťastně, Již v probíhající druhé minutě Maty na polovině hřiště ztrácí míč a soupeř rychlou akcí nastřeluje - k našemu obrovskému štěstí - pouze tyč. A ochvíli na to soupeř hrozí z dalšího rychlého brejku, ale přestřelují naši bránu. Po tomto hrozivém úvodu utkání se pomalu dostáváme do hry i my. V čase 2,30minuty Peťa uniká po levé straně a střílí tak dobře, že vedeme 1:0. Soupeř se ale nevzdává a po naší další velké chybě, kdy míč ztrácí Míša, musí zachraňovat až naše poslední instance - Fida. Pak ale již přebíráme utkání do našich rukou-nohou. Střílí Peťa - brankář vyráží, špicou zkouší pozornost soupeřova brankaře i Scooby -  ale těsně vedle. O chvíli později Míša z pravé strany křižnou nahrávkoy vybízí Scoobyho a ten nezaváhá.... a už je to 2:0. Po té se ocitá v šanci Kuba, ale ani na dvakrát se netrefuje. Odražený míč sbírá Scooby a uklízí jej s přehledem tam, kam patří - do soupeřovy sítě. JE TO TAM, zvyšujeme na 3:0. Soupeř se, ale ještě pokouší korigovat a nadechuje se k velkému tlaku: Fida vyráží přímý kop na roh, z rohu soupeř hlavičkuje a Fida opět vytahuje na roh. Následuje další roh, po němž Fida vyráží první střelu a druhou již chytá. UFF!  Tak to bysme měli za sebou - snad. Kluci zvedají hlavu a oplácí soupeři jeho tlak. Ve 13-té minutě střílí - brankář chytá, Kuba dostává pěknou náhru, parádně střílí, ale gólman snad ještě lépe chytá. V 15-té minutě Maty zleva křížem nahrává po zemi a Danny skluzem zasunuje do sítě. A JE TO 4:0. Rezignující soupeř nám pak ještě dovoluje skórovat ještě jednou, když Peťa s přehledem střelce zakončuje pohlednou akci narážeček. 5:0. Konec 

*Tatran - FC Moravský Krumlov 3:0, střelci: Scooby, Kuba Tipek, Míša Pavliš,

vývoj skóre: no přece taky jasný 1:0 až 3:0

V dalším utkání nás čeká soupeř hrající na obdobné úrovni jako předcházející tým. Opět zahajujeme utkání více než rozpačitě - a v první minutě již musí Fida čelit úniku dvou útočníků soupeře - naštěstí pro nás zázračně jejich šanci likviduje. Pak následuje taková mezihra bez většího nebezpečí pro obě branky. Až v 5-té minutě soupeř kope přímý kop a Fida opět prokazuje  "své čáry" a vytahuje střelu na břevno. Do našeho útoku zavelel Kuba, když jeho střelu odvrací z prázdné branky odkopem obránce, míče se však zmocňuje Scooby a opětovně střílí a ...... padá to tam. No, sláva, vedeme 1:0. Pak střílí Danny, avšak brankář chytá. Po autu soupeře má práci Fida, který konečky prstů vyškrábl střelu na další aut. Chce to uklidňující gól. A jakoby hráči trenéry slyšeli, pilně na tom začínají pracovat. V 11-té minutě po levé straně sám uniká Peťa a trefuje se..... bohužel pouze do TYČE. Odražený míč přebírá Míša a tak, jak to umí jenom on, krátkým švihem špicou střílí cca z 10metrové vzdálenosti. Míč nezadržitelně zapadává za záda soupeřova brankaře. Výborně, zvyšujema na 2:0. Soupeř již nemá sílu na větší odpor a dovolujeme nám ještě v 18-té minutě skórovat - šťastným střelcem byl Kuba.

*Tatran - FC Medlánky 4:2, střelci: Peťa Smetana (z penlty), Scooby, Miša Pavliš 2

vývoj skóre: 1:0, 1:1, 2:1, 3:1, 4:1, 4:2

V posledním dnešním zápase nás čekal soupeř nejsilnější - FC Medlánky. A jako příznačně pro dnešní den, opět začínáme utkání první šancí soupeře, kterou pozorný Fida likviduje. Pak jdeme do tlaku my. Scooby sbírá vyhozený míč brankařem a střílí - je to roh, roh soupeř odvrací na aut. Po autu střílí Danny, ale brankář vyráží a šahá na míč mimo brankové území. Logicky následuje penalta. Na tu jde sebevědomě Peťa a proměňuje. Vedeme 1:0. Ve 4-té minutě nám však soupeř předvádí krásnou fotbalovou akci, zakončenou - k naší smůle - až v naší síti. Srovnáno 1:1. Pak jsme to dlouhé minuty my, kdo hraje. Míša střílí - chytá, po našem autu opět Míša se parádně uvolňuje a střílí levou - opět chytá, další aut a Míša hlavičkuje - zase a opět chytá. Pak se z poloviny hřiště odhodlává ke střele Scooby a ta...... snad k překvapení všech, končí v síti soupeře. Moc pěkné, nečekané. Otáčíme skóre v náš prospěch - vedeme 2:1. A hrajeme dál. Střílí Míša - chytá, aut a po něm repete Míši i s pěkným uvolněním a opět střelou levou nohou - avšak zase chytá. Mezitím pozorný Fida s přehledem sbírá slabší střely soupeře. Následuje další střela Míši - opět mu ji brankář chytá. No, to je smůly, jak pro nás, tak pro Míšu - gól by si dát rozhodně zasloužil. Střílí Scooby - nad, Míša předkládá Matymu míč a ten to trefuje.... bohužel do BŘEVNA. Maty kope přímák - gólman opět má. Až přichází 15-tá minuta a Scooby vysílá vpřed Míšu, jenž nezaváhal a konečně se za svoji snahu v celém zápase odměnil - s přehledem únik proměňuje a zvyšuje tak na 3:1. V 16-té minutě se Míša staví ještě k přímáku a rovněž jej proměňuje v další "banán"...... a je to 4:1, tak snad je to doma. V 17-té minutě však soupeř ještě koriguje výsledek, kdy po krásné akci narážeček (obdobně jako v případě prvního nám vstřeleného gólu) snižuje na 4:2, ale do konce zápasu jsme již tento výsledek udrželi.

Zpět