ZHL Ivančice - hodnocení 1.kola

16.11.2010 09:40

Do prvního zimního turnaje jsme skočili rovnýma nohama bez jakékoliv přípravy v hale (prozatím trénujeme jenom venku) a také bez účasti Nevři, Matyho Svobody a Dannyho Mareše (všichni nemoc) a taktéž bez Matyáše Krupy (rodinné důvody), za to však posíleni novým hráčem Peťou Smetanou a posila se vyplatila (alespoň prozatím, tak uvidíme, jak to půjde dál).

Sestava turnaje: v brance Fida Uhlíř - v poli pak Scooby, Míša Pavliš, Kuba Tipek, Kája Sedláček, Peťa Smetana, Kajman

 

 

 První zápas: Tatran - Tuřany 6:1, střelci: Scooby 2, Peťa Smetana 2, Miša Pavliš, Kuba Tipek

vývoj skóre: 1:0, 2:0,........, 6:0, 6:1

Na úvod jsme narazili na pro nás neznámého soupeře, tak jsme nevěděli, co přesně můžeme čekat. Kluci však naskočili do špílu tak, jak to umí a pamatují si ze soutěží. Jednoznačně s chutí po vítězství, i když se hrálo s futsalovým míčem a na branky 5x2m, všechno běželo "jako po drátkách".

Už ve 4-té minutě se osměluje Kuba a pěkně prochází středem hřiště a sám zakončuje, vedeme 1:0. No, a to by nebyl Scooby, kdyby někoho nechal zakončovat a sám se nepřidal. Takže utekla sotva minuta po gólu Kuby a Scooby ho napodobuje podobnou akcí středem a taktéž zakončením, a je to 2:0. V 6-té minutě přichází první moment naší nové posily Peti, který dostává pěknou náhru od Kajmana a s přehledem zasunuje míč za záda soupeřova brankaře, a už j e to 3:0. Soupeř nějak "nemůže chytit dech" a kluci do "něj šlapou". V 8-mé minutě je tady další pohroma pro jeho branku: z poloviny hřiště pálí Míša a obránce trochu nešťastně tečuje - a je to 4:0. Teprve teď trochu polevujeme a soupeř se tlačí před naši branku. Fida musí prokazovat, že v brance jen neodpočívá a hned několikrát pěknými a včasnými výběhy likviduje rodící se šance soupeře. A pomalu se blíží další moment pro vyniknutí Peti. V 10-té minutě dostává pěkný křižný pas a míč protlačuje přes brankáře do sítě - jak jednoduché a účinné. Vedeme 5:0 a kluci se baví hrou. Scooby si asi říká, že nemůže být moc pozadu se vstřelenými góly a tak si po klidné části hry, ve 14-té minutě přebírá míč od Fida a nekompromisně zakončuje - to byl fofr od převzetí míče, ale je to 6:0. Pak již jen dohráváme a odpočíváme, což se také nevyplatilo, protože soupeř v 16-té minutě střílí svůj čestný úspěch, když uniká po pravé straně a pěkně zakončuje přesnou a tvrdou střelou. Bohužel, to Fida mít prostě nemohl. Tak první zápas jsme zvládli dobře.

Druhý zápas: Tatran - Ivančice B 7:0, střelci: Kajman 2, Kuba Tipek 2, Míša Pavliš, Kája Sedláček, Peťa Smetana

vývoj skóre: no přece jasný 1:0 až 7:0

V druhém zápase narážíme na domácí B celek. Známe je ze soutěže a očekávám, že to nebude jednoduché. Nicméně za ivančické béčko nastupuje v podstatě starší přípravka, takže opak je pravdou. A zahráli jsme si takové odpočinkové utkání. Není moc, co hodnotit. Takže jenom krátce. Po krátkém oťuknutí si soupeře, ve 4-té minutě Scooby háže aut a Kajman zakončuje jako první a poprvní, 1:0. V 5-té minutě opět Scooby vybízí Kajmana, tentokrát pěknou náhrou, a ten neváhá - dává podruhé, vedeme 2:0. Jakoby se Kajman chtěl odvděčit spoluhráčů, i on začíná rozdávat pěkné míče. Jeden v 7-mé minutě zužitkovává Míša, kdy pěkně zakončuje, 3:0. O chvíli později, Míša při střelecké chuti, umožňuje, aby jeho vyraženou střelu v klidu dorazil do branky soupeře Peťa - a je to 4:0. Chvilku necháváme soupeře oddychnout. Ale ve 12-té minutě Kuba "natahuje" a padá to tam - a zvyšujeme na 5:0. O minutu později zahráváme roh, Kája střílí, brankář jenom vyráží a Kuba nekompromisně trestá soupeře, a je tam další banán, již 6:0. Za další minutu hážeme aut Míša prodlužuje hlavou a do míče se opírá Kája a.......no, je to tam, 7:0. Pak již jen držíme míč a "hrajeme si". V 17-té minutě ještě Míša s Peťou předvádí pěknou rychlou akci a Peťa pálí jen do břevna. Nevadí. Tak druhý špíl máme také doma.

 

Třetí zápas: Tatran - ČAFC 4:2, střelci: Kajman 2, Kuba Tipek, Peťa Smetana

vývoj skóre: 0:1, 1:1, 2:1, 3:1, 3:2, 4:2

 Ve třetím zápase narážíme konečně na soupeře. Ten z nás zjevně nemá, ani po našich dvou jednoznačných výhrách, žádný respekt. A úvod utkání nám to obratem potvrzuje. Běží 1-ní minuta (doknce 49s) a chybujeme na vlastním brankovém území při rozehrávce, soupeř získává míč a sřílí A ......MÁME HO TAM, tečem 0:1. Kluci se jen těžko vzpamatovávají, ale pomalu a jistě nacházejí "pevnou půdu pod nohama". Po trpělivé hře a  zpřesněných nahrávkách, kdy si soupeř moc nemůže zahrát, soupeř znervózňuje a fauluje Kubu (v 6-té minutě) a Scooby mistrně posazuje míč z přímého kopu na hlavu Kubovi a ....... zaslouženě vyrovnáváme na 1:1. Pokračujeme dál a přesouváme hru stále více před soupeřovu branku. V 8-mé minutě Scooby zatahuje a dává míč na Peťu, ten ani na okamžik neváhá a pálí. A JE TO TAM, otáčíme skóre a vedeme 2:1. I nadále tlačíme, ale soupeř se pomalu "zvedá" a začíná ohrožovat naši branku, Fida má co dělat, ale drží nás "nad vodou". V 10-té minutě Fida parádním zákrokem, po autu soupeře a jeho hlavou přehození, vytahuje míč leopardím skokem k zadní tyči již skoro ze sítě (alespoň tam jsme ho již pomalu viděli - snad všichni). Pak ještě doslova krade soupeřovu útočníku, pěkným výběhem, míč z nohy na naší šestce. Až ve 13-té minutě se nám daří utlumit tlak soupeře, kdy Kajman zatahuje po pravé straně a sám také zakončuje pěknou střelou k tyči - zvyšujeme na 3:1. Soupeř, ale pokračuje a po rohovém kopu se mu daří (nutno dodat, že s naším značným přispěním - téměř nebyli obsazeni hráči) snížit na 3:2. A nervy pokračují. To je parádní drama. Všichni kluci (i soupeřovi) makají a vytahují to nejlepší z fotbalu, co umějí. Pomalu se blíží konec utkání, běží poslední minuta. Soupeřův brankář se ujímá míče a snaží se založit poslední možnost ke skórování. Co nikdo asi nečekel, nakonec to byla možnost pro nás a nikoliv pro soupeře. Brankář vykopává a Scooby to bere z voleje, z první a vrací mu míč na jeho branku, golman však chybuje, míč jen vyráží-sráží a kde se vzal tu byl Kajman, jenž to prostě DÁVÁ (v čase 17,20min.). Uffff! Velká radost. A JE TO, moc pěkný zápas! Oboustranně. A ještě se šťastným koncem pro nás.

Co víc hodnotit!! Nedostatky byly, na tom zapracujeme, ale krásným hodnocením našeho výkonu byl právě třetí zápas. Tak uvidím jak v dalších kolech.

Zpět