ZHL Ivančice - 4.kolo VÍTĚZNÁ JÍZDA POKRAČUJE

03.01.2011 17:34

Do nového roku jsme "naskočili" dalšími zdařilými výsledky (výkony byli trochu slabší) a kluci nenechali nikoho na pochybách, že ani v dalším fotbalovém roce se jejich chuť po výhrách nezmenšila, právě naopak. Tentokrát jsme dorazili v kompletním složení a konečně se prosadil i Nevřa nejen svoji již tradičně dobrou hrou, ale také GÓLY. Dále se nám "předvedl" v tom pravém fotbalovém světle Míša Pavliš a již tradičně své kvality prokázal Fida Uhlíř. Naopak tak trochu se trápili všichni ostatní, což se dá určitě přičíst tréninkovému výpadku způsobenému vánočními prázdninami.

*Tatran - Tatran Bohunice 3:2, střelci: Nevřa 2, Pavliš

vývoj skóre: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 3:2 - dokonalý obrat v dokonalou dobu pod "dohledem" správného režiséra hry

K prvnímu zápasu jsme nastoupili se soupeřem, jež prahnul po našem "skalpu" (není se čemu divit, Bohunice hrají v soutěži o dvě třídy výše - žákovskou divizi - a aktuálně byli v tabulce turnaje na třetím místě, tedy hned za námi). Opět se potvrdilo, že začátky utkání nejsou naší doménou. Neuteklo ani 20 vteřin..... a prohráváme 0:1, bohužel díky našemu značnému přispění, kdy obrana fatálně ztrácí míč při výměně nahrávek na polovině hříště a soupeř až příliš snadno proměňuje nabídnutou šanci (Fida prostě neměl šanci). Ani ne o minutu později soupeř zahrává přímý kop a Fida pěknou střelu vytahuje na roh. Pak začínáme hrát i my. Scooby vytahuje míč a posílá pěkný, ale douhý pas na Kajmana. Ještě jednou hrozí soupeř, když zahrává přímák, ale netrefuje naši branku. Pak kluci "rozjíždí" parádní akci: Fida výhozem nachází Nevřu, ten přihrává Míšovi a ten sám zakončuje - GÓÓÓL - srovnáváme na 1:1. Soupeř však i nadále hrozí - sice z nenápadných akcí, za to o to nebezpečnějších. V čase 9,10minut Fida s největší námahou vzškrábl podařenou střelu na roh. Po rohu faulujeme  a z naříyeného přímého kopu z cca 9metrů inkasujeme - střela prošla zdía Fida nemohl zasáhnout, 1:2. Soupeř tedy opět strhává vedení na svoji stranu. Kluci však neskládájí zbraně a s chutí se "zakusují" do soupeře zas a znova. Ve 13-té minutě hážeme aut, Míša si přebírá míč a parádně se uvolňuje - jako by všem chtěl ukázat, že nemusí góly dávat jenom on, ale dokáže je svým spoluhráčům i nachystat - "servíruje míč Nevřovi, který to tam prostě uklidí. Móóóc hezké, tak to je fotbal. Jednoduše, rychle, účelně, vyrovnávám na 2:2. Asi půl minuty po našem vyrovnávacím góle téměř inkasujeme. Naštěstí ve vteřině poslední Fida parádně vychytal obrovskou šanci soupeře, kdy po autu soupeře propadá obrana a soupeř šel sám na naši branku. Pak se míče ujímá Míša a opět hledá  a nachází Nevřu, ten naštěstí nezaváhá a bleskurychle zakončuje. Soupeř nechápe, nerozumí tomu -  najednou prohrává a MY OTÁČÍME skóre v náš prospěch. Vedeme 3:2, ale do konce utkání chybí ještě dlouhé 4 minuty. Na začátku 16-té minuty si míč opět přebírá ve středu pole Míša, zatahuje jej a Kajmanovi předkládá míč jako na zlatém podnosu do TUTOVÉ šance. Kajman však jako by se jí zalekl, sám před gólmanem netrefuje míč. A soupeř "se do toho obouvá" a začíná nás nepříjemně tlačit. Střílí nad, vzápětí nás přečísluje a jde 3 na 2 - naštěstí Maty výborně "vyčíhl" finálovou přihrávku, další střela letí na naši branku - Fida vyráží na roh. Do tlaku soupeře se zapojuje i jejich brankář a právě on má po rozehraném rohu  - v čase 17,40minut - poslední velkou šanci, ale Fida mu míč drze sbírá z nohy. A JE TO DOMA..... Za celý zápas si zaslouží téměř absolutorium režisér naší hry Míša Pavliš (s bilancí 1gól a 2gólové nahrávky), pochvala patří i Fidovi, jenž opět potvrdil své kvality a byl ve správný okamžik na správném místě.

 

*Tatran - Slovan Brno 6:4, střelci: Nevřa 2, Kajman 2, Scooby, Sedláček

vývoj skóre: 1:0, 1:1, 2:1, 3:1, 3:2, 4:2, 5:2, 6:2, 6:3, 6:4 - až příliš nervózní vítězství, ale zasloužené

Do dalšího utkání nastupujeme proti Slovanu Brno a hned od začátku se tlačíme dopředu. V první minutě se po pravé straně prosazuje Scooby, ale svoji střelu umisťuje nad branku soupeře. Z protiútoku nám oplácí soupeř, když po rychlém útoku, Fida vytahuje podařenou střelu k levé tyči na roh. Po rohu získáváme míč a opět Scooby zatahuje středem a s velkým přehledem umisťuje svoji střelu do sítě soupeře. Pěkné, vedeme 1:0. Za chvíli se zjevuje sám s míčem na noze před brankářem Peťa, ale tuto obrovskou šanci nevyužívá. A potvrzuje se "staré známé nedáš-dostaneš". Obratem soupeř zakládá rychlý útok, přečísluje nás v obraně a s přehledem vyrovnává na 1:1. Naštěstí, my chceme hrát víc než soupeř a kluci hýří aktivitou. Kája uniká po pravé straně - bohužel špatně zakončuje. O chvíli opět v šanci Kája, když po pěkné a rychlé akci nahrávek po ose Danny-Peťa-Kája, dostává Kája míč před samotného brankáře ...., ale netrefuje. Náš tlak se stupňuje. Po pěkné nahrávce v čase 6,50minut konečně nezaváhal Kajman a uklízí míč za záda soupeřova brankáře. Ujímáme se vedení 2:1. O dvě minuty později vyváží míč Scooby a sám střílí, brankář pouze vyráží a Nevřa stojí ve správný okamžik na správném místě ....a s ledovým klidem skóruje. Zvyšujeme na 3:1. Ovšem, jak bylo pro daný den z naší strany typické!!!, opět chybujeme ve středu hřiště a až příliš lacino ztrácíme míč, soupeř nás přečísluje (pokolikáté dnes!!!) a ani Fida prostě nemůže mít. A jsme potrestáni za lehkovážnou hru. Soupeř snižuje na 3:2. Pak opět zapínáme do vyšších obrátek my: Danny rozehrává roh - nic z něj není, Nevřa střílí - vedle, ALE pozor soupeř na náš tlak čeká a rychlými brejky hrozí. Na začátku 13-té minuty jde soupeř 2 na 1 - UŽ ZASE přečíslení :-( - Fida však zachraňuje. UFF!! VÝBORNĚ. Další brejk zastavujeme jenom za cenu faulu ve vzdálenosti cca 9metrů. Velmi dobře zahraný přímák Fida parádně chytá. Pak však přichází naše okamžiky. V čase 14,00 minut uniká po pravé straně Kajman a s citem "plejera" pokořuje brankáře soupeře, když mu na závěr své akce "nasadí" housle,  a vedeme 4:2. Ještě v probíhající 15-té minutě se rozjíždí další povedená "narážečková" akce v podání Nevřa-Kája-Nevřa, kdy Nevřa nezaváhal a pěknou akci dovršil vstřelením gólu. No vida, a je to 5:2. A v dané minutě ještě střílí Míša, brankář vyráží a Kája trefuje....jenom TYČ. Míša je však při chuti a vyráží opětovně prostředkem na zteč soupeřovy branky, míč parádně předkládá Kájovi a ten konečně nezaváhal. A JE TO 6:2. Tak to snad dohrajeme v klidu. Ale opak je pravdou. Začínám vytvářet zcela zbytečný zmatek v naší,zejména obranné, hře. Vše začíná faulem Míši, za nějž je vyloučen na 2minuty (bez náhrady hráče).... a hrajeme ve třech. Početní výhodu soupeř využívá hned z nařízeného přímého kopu, kdy to pěkně trefují - 6:3. Po rozehrávce ztrácíme, špatně zahranou malou domů!!!, míč a je to 6:4. Naštěstí již běží poslední minuta utkání a tak to již dohráváme a udržujeme.To byl závěr!!!

*Tatran - FC Ivančice A 2:1, střelci: Kajman, Pavliš

vývoj skóre: 0:1, 1:1, 2:1 - penaltová loterie s vítězným koncem pro nás

Do posledního utkání nastupujeme proti "nažhavenému" domácímu celku, jenž se chce udržet v elitní horní osmičce turnajové tabulky. Opět a zase prospáváme začátek utkání. Sice první šance je naše - bohužel nevyužitá (Nevřa předložil Peťovi, ale ten zakončuje nepodařeně levou nohou), avšak vzápětí chybuje Míša, a soupeř samostatného nájezdu na Fidu využívá. Prohráváme 0:1. Po vstřeleném gólu nás soupeř tlačí před naši branku: získává roh, vzápětí druhý, po něm aut a aby toho nebylo dost, přidává ještě roh třetí - naštěstí vše bez vážnějšího ohrožení naší branky. V čase 4,20minuty se vpřed středem hřiště vydává Scooby a na dvakrát přihrává Kajmanovi. ten nekompromisně trefuje a srovnává skóre na 1:1. O dvě minuty později získáváme aot na polovině soupeře: háže Scooby a Míša si naskakuje na hlavu......a trefuje. Otáčíme stav na 2:1 pro nás. Kluci jsou při chuti: Peťa se ocitá po pěkné nahrávce sám před brankářem, ale moc dlouho trvá jeho zakončení - brankář likviduje na roh, pak jsme svědky pěkné akce po ose Matyáš-Míša-Nevřa, ale brankář Nevřovu střelu kryje. Ale soupeř se také dostává do hry a v čase 12,20minut zahrává přímý kop - nad, vzápětí je opět u míče a my faulujeme (vzdálenost cca 10metrů). Do rozehraného míče, letícího do našeho pokutového území, se sbíhá klubko hráčů ...... a rozhodčí nejenže vidí, ale i píská faul, bohužel náš - penalta je na světě. Běží 14-tá minuta utkání a soupeř si staví míč na značku pokutového kopu, Fida se "burcuje", obíhá a poklepává si tyčky, kontroluje branku a staví se na místo. Soupeř se rozbíhá a míč letí....... Fida NEKOMPROMISNĚ VYRÁŽÍ!!!! Pomaličku se vzpamatováváme a začínáme hrát pro změnu zase my: Scooby rozbíhá akci, dává míč dopředu Peťovi (na druhé straně je zcela volný Maty), ale Peťa volí individuální zakončení - ztrácíme míč, Scooby střílí - chytá. Běží 18-tá minuta, míč získává Nevřa a jde vpřed až do pokutového území soupeře, kde jej obránce fauluje ...... a je tu druhá penalta utkání - tentokrát v náš prospěch. Míč si staví Míša a střelu tlačí po zemi k tyči...... k naší smůle k tyči z druhé strany než by nám vyhovovalo. Je to těsssnnně vedle. A JE TU KONEC.

Tak jsme naši neporazitelnost opět udrželi a  potvrdili, i když....... Je to jasné, každý se na nás chce vytáhnout. Ale pozor!!!! Dosta odpoledne prohrává s ČAFC, tak se v tabulce bodově "odtrhujeme".

 

 

více: výsledky odehraných kol, tabulky a střelce najdete na https://www.zhl-ml-zaku-ivancice.estranky.cz/

a POZOR!!!!!! Také najdete nějaké fotky ve Fotogalerii/ZHL Ivančice a dále pak na zhl-ml-zaku-ivancice.rajce.idnes.cz/

Zpět