Turnaj v Kuřimi - 6. ROČNÍK MEMORIÁLU MILANA KRČÁLA

05.09.2010 12:46

Hodnocení odehraného turnaje - 6. ROČNÍK MEMORIÁLU MILANA KRČÁLA

 KATEGORIE: MLADŠÍ ŽÁCI ROČNÍK 1997 – 1998

(my jsme se účastnili převážně s r.nar.1998 a 1999, vypomáhali dvě 1997 a dokonce jedna 2000)

HŘIŠTĚ: FC KUŘIM

DNE: 13.6.2010 

HRACÍ SYSTÉM: 7+1 na šířku hřiště

 

SKUPINA A – HŘIŠTĚ A                          SKUPINA B – HŘIŠTĚ B

FC KUŘIM                                                   FC APOS BLANSKO

BOB TEAM                                                  TATRAN KOHOUTOVICE

SK ROSTEX VYŠKOV                              FC DOSTA BYSTRC

FC IVANČICE                                             FC SPARTA BRNO

 

 

Sestava Tatranu Kohoutovice:

V brance se střídali: Filip Uhlíř, Vojta Pazdera

V poli pak (kluci se vystřídali jak v obraně, záloze tak i útoku)

Kuba Votoupal, Kuba Típek, Dan Mareš, Michal Pavliš, David Nevřivý, Matěj Brabec, Martin Prokop, Matyáš Krupa, Karel Sedláček, Filip Čermák, oproti nominaci Radim Pazdera nakonec nedorazil (kvůli zhoršení zranění)

Chyběli: Marek Škubica, Matouš Svoboda

 

Na turnaj jsme jeli vyzkoušet herní možností hlavně nově vznikajícího kádru mladších žáků r.nar. 1998 a 1999 (již pro hrací sezónu 2010/2011). Tito si poprvé zahráli spolu a od začátku byla znát možná až zbytečná nervozita, nesehranost, ale na druhou stranu i první náznaky vzájemného vnímání nových spoluhráčů.

 

Hned v prvním zápase jsme narazili na silného soupeře a dokonce pozdějšího vítěze celého turnaje - APOS Blansko. Co dodat. Kluci se snažili, bojovali, ale proti herně lepšímu a i ročníkově staršímu soupeři jsme neměli příliš šancí. Bylo vidět, že pro soupeře to byl turnaj na závěr sezóny a pro nás spíše na zahájení „něčeho nového...“.

Nakonec jsme prohráli – dalo by se říct ostudně 0:5 – ale kluci z hřiště neodcházeli vůbec se svěšenými hlavami, naopak měli jsme několik pěkných okamžiků a herních situací. Jenom díky výkonu našeho brankaře jsme neutrpěli větší debakl. Na vítězství to nebylo, ale.....

Ve druhém zápase jsme narazili na již daleko více hratelného soupeře - Dostu Bystrc. Kluci i po první porážce na soupeře vlítli a hrál se oboustranně vyrovnaný zápas, v kterém nám opravdu chyběl jen ten pověstný kousek štěstí na naší straně. Tento zápas neměl žádné veliké množství brankových příležitostí - snad po dvou na každé straně. Soupeř však na rozdíl od nás, alespoň jednu využil, a vítězství tak strhl na svoji stranu. Takže nakonec 0:1. Ale na tom, co kluci předvedli se dá do budoucna stavět. Tak uvidíme, co bude dál.

V dalším zápase nás čekala Sparta Brno, která obě svá předchozí utkání prohrála (stejně jako my) a prostě musela vyhrát. Jak jsme avizovali již před začátkem turnaje,  nepřijeli jsme turnaj vyhrát, ani jsme nemysleli na příliš vysoké umístění, ale chtěli jsme ať kluci předvedou na co mají a začínají si zvykat na nový herní systém (7+1 a na šířku hřiště). Jak jsme zjistili, opět jsme narazili na soupeře staršího a tím pádem i vyhranějšího. Během zápasu jsme se k ničemu pořádnému nedostali a jenom ztěžka jsme odolávali útočným snahám a tlaku soupeře. Konečných 0:5 v náš neprospěch, bylo jenom díky opět výborným zákrokům našeho brankaře.

Konečné 4-té místo v tabulce nás sice moc netěšilo, ale ze hry mužstva jsme přesto nebyli zcela zklamáni. .......no, tak si to rozdáme se čtvrtým z druhé skupiny.

 

V semifinále jsme tedy narazili na FC Ivančice. Od začátku se hrálo pěkné utkání a mohli jsme vést i 2:0, ale snaha a pokusy (byť více než těsné) se nepočítají, fotbal se hraje na góly. A tak nakonec poměrně neškodný soupeř z jediné jeho šance v utkání nám dává rozhodující – bohužel nás porážející – gól. Dvakrát škoda, škoda.... Toto utkání opět ukázalo, že jsou kluci „hratelní“ a chybí nám zakončení našich šancí.

A je to tady – konečně utkání, v kterém se prosazujeme střelecky... a to ještě i náš brankář (toho času hráč v poli) nastřeluje po jednom z úniků tyč! V souboji o 7.místo v turnaji se utkáváme opět se Spartou Brno. Fakt je, že sil už není mnoho a naše oslabená střídačka (stižená drobnými zraněními a břišními nevolnostmi) již nestíhá moc vypomáhat. Přes „utržený“ výsledek (1:7 v náš neprospěch) se konečně kluci začínají „vidět“ na hřišti a začínají se objevovat náznaky souhry  a spolupráce – no, kónečně, ale toto trvalo.

 

No, tak to bychom měli jeden protrápený, ale nutný turnaj nového kádru. Věřím tomu, že se srovnatelnými soupeři se nám bude dařit lépe. Tak klukům dáme trochu volna a znovu se do toho pustíme od soustředění na začátku srpna.

 

Na závěr: Nechtěl bych příliš vyzdvihovat jednotlivce, nicméně prim hráli zejména oba naši brankáři – jak Filda tak Vojta. Avšak poděkování za výdrž a toho, že turnaj úplně nevzdali, patří bezesporu všem kluků. Všichni bez vyjímek si „mákli“. Jak se říká, začátky jsou vždycky těžké....a také „teprve nějaká ta prohra nám umožňuje se zlepšovat a plně vnímat chuť dalších vítězství“.

Tak pěkné prázdniny všem.

 

 

Naše zápasy:

   9.30 -  APOS BLANSKO-TATRAN KOHOUTOVICE 5:0

10.45 - DOSTA BYSTRC-TATRAN KOHOUTOVICE 1:0

11.25 - SPARTA BRNO-TATRAN KOHOUTOVICE   5:0

Pořadí skupiny B:

1. APOS Blansko                3 0 0   11: 2   9bodů

2. Dosta Bystrc                    2 0 1   3: 3    6bodů

3. Sparta Brno                     1 0 2   6: 4    3body

4. Tatran Kohoutovice        0 0 3   0:11   0bodů

 

12.35 - 4A-4B Ivančice-Kohoutovice                                        1:0

14.15 - ZÁPAS O 7 MÍSTO           Kohoutovice – Sparta Brno          1:7 /gól:Čermák/

 

Za trenéry

Michael Votoupal

Sem můžete vložit nový nebo přetáhnout existující obsah.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Log: zobrazit
 
 
 

Zpět