Tatran Kohoutovice - Svratka Brno

08.06.2013 20:10

Tatran Kohoutovice – Svratka Brno 3:2 poločas 1:2

Střelci: Havlíček, Řehola 2

Těžké utkání na těžkém terénu, tak by se dal jednou větou popsat dnešní zápas s tradičním rivalem Svratkou.

Do zápasu jsme vstoupili s vysokým nasazením a hned na začátku zápasu jsme vybojovali dva rohy, které jsme ale nedokázali využít. V 6. minutě se ve vápně u lajny pokusil uniknout Pája a obránce soupeře jej zastavil jen za cenu faulu a rozhodčímu nezbylo nic jiného než nařídit pokutový kop. Ten šel kopat Havel a nedal brankáři žádnou šanci vedeme 1-0.

Každý očekával, že tento gól naše kluky ještě více nakopne, ale opak byl pravdou. Svratka začala být v těchto chvílích tím důraznějším a výsledek zlepšené hry soupeře na sebe nenechal dlouho čekat. Ve 12. minutě soupeř z rychlé akce po čáře a následném centru srovnal na 1-1.

Začínáme od začátku. Svratka cítí šanci a bojuje o každý míč jako o život. My se dostáváme do šancí, ale necháváme vyniknout soupeřova brankáře, který je vždy tam, kam míří naše střela. Blíží se poločas, boje se odehrávají většinou ve středu hřiště a jsou doprovázeny množstvím nepřesností na obou stranách. Dvě minuty před koncem poločasu opět udeří soupeř plnou silou a ujímá se vedení 1-2.

Do druhého poločasu se kluky snažíme povzbudit a dá se říct, že se nám to povedlo. Tlačíme se na soupeře, ale ten si je vědom naší síly a tak je v soubojích důrazný.  V těchto chvílích na soupeřovu obranu nejvíce platí Řehyho rychlost a tak Martin dostává většinu míčů směřujících dopředu.  Ve 41. minutě Řehy uteče obránci a srovnává na 2-2.

Opět zápas začíná od znova. Je vidět, že obě družstva chtějí vyhrát. Šance jsou na obou stranách, krásné střely z dálky měl Adam jednu brankář vyrazil a druhá šla těsně mimo. Již to vypadá na remízu, ale Adam najde přesnou přihrávkou rozběhnutého Martina a ten nám v 56. minutě zajistí vedení 3-2.

Do konce zápasu se již nic důležitého nestane a tak 3 body zůstaly v Kohoutovicích. Stejně jako na podzim na Svratce, jsme dokázali v druhém poločasu proti tomuto kvalitnímu soupeři otočit nepříznivý vývoj zápasu na naší stranu a tak doufám, že to týmu zvedne sebevědomí před pondělním zápasem s Blanskem.

Zpět