Přátelák s Moravskou Slavií, 7.4.2011

11.04.2011 09:25

Tatran - Moravská Slavia Brno 3:3 /0:1, 1:2, 2:0/, vývoj skóre: 0:1, 1:1, 1:2, 1:3, 2:3, 3:3

střelci: Nevřa 2 , Míša

sestava: v brance:Fida, v poli: Scooby, Danny, Míša, Matyáš, Nevřa, Kája, Peťa, Tom Králíček (ze starší přípravky)

zraněn: Kajman, omluven: Maty (prý moc učení, ale den předem tvrdil, že dorazí), Kuba (školní výlet - to slyším poprvé!)

hrálo se dne 7.4.2011 v rámci tréninku na našem travnatém hřišti

V rámci tréninku jsme si zahráli přáteláček s Morendou, hrálo se 3 x 20minut.

Nemá smysl hodnotit celý přátelák minutu po minutě, ale zaměřím se spíše se na celkový dojem ze hry.

Faktem je, že jsme nenastoupili zcela kompletní a během zápasu jsme několikrát zcela záměrně hráli pouze 6+1. Ale je také realitou, že jsme CELÝ zápas "tahali" za kratší konec a pokud se nenaučíme proměňovat vypracované gólové šance, pak opravdu těžko můžeme zápasy vyhrávat.

Spousta věcí nebyla vůbec dobrá. Pravdou je, že jsme poprvé byli na naší trávě a na prvním tréninku v tomto týdnu, ale pro takové hráče jakými naši kluci jsou, by to neměl být až tak veliký problém ..... a bohužel byl!!! Jediné co nám šlo byla část mezihry ve středu pole a pochválit lze výkon Fidy v brance, ale to je hodně málo. V obraně mezery až díry, propadávání obránců, zakončování velmi špatné (trefit branku občas i s tutovek nadlidský výkon), 1.dotek s míčem - letecký den (míče chodili až příliš často do vzduchu, místo aby byly drženy při zemi!!!), přechody do útoku řešeny pomalu a až složitě, příprava míče na střelu - slušně řečeno špatná, o zakončení v podání našich hrotů (zejména Káji a Peti) lépe nemluvit -tregédie - když měli střílet, tak nahrávali a naopak!! Prostě trápení, trápení. Naopak hru soupeře lze pochválit: zbytečně neztráceli míče, snažili se je držet na svých kopačkách a při zteči naší branky si dokázali i nahrát a jen díky Fidovým zákrokům jsme neinkasovali více. Občas se naši obránci jen smutně dívali a záloha nestíhala při "práci" zpět, útočníci uhrávali velmi málo míčů.

Co lze ocenit - a to jsem rád - že kluci i když nejednou prohrávali, stále chtěli hrát a tlačili se dopředu, až se nakonec daří celý zápas zremizovat. Tak to je hodně cenná devíza našeho týmu a všech kluků i každého zvlášť.

No, máme na trávě spoustu práce. Tak jen doufám, že klukům vydrží fotbalovost na mistráky, kde máme snad více motivace.

Zpět