Hodnocení přátelského zápasu Kohoutovice - ČAFC 2:4 /1:3/ - 9.9.2010

10.09.2010 15:51

Hodnocení přátelského zápasu Kohoutovice - ČAFC 2:4 /1:3/ - 9.9.2010

Vývoj skóre: 0:1, 0:2, 1:2, 1:3/2:3, 2:4

Branky: Adam Havlíček, Robert Steinhauser

Sestava: Fida Uhlíř / Dan Salajka – Kuba Tipek, Dadli Pavliš, Maty Svoboda – Peťa Kaláb, Kajman Kajanovič, David Nevřa - Kája Sedláček; na střídání: Adam Havlíček (obrana a záloha), Robert Steinhauser (útok a záloha)

V rámci tréninku jsme nastoupili na umělce k přátelskému zápasu s mužstvem ČAFC, které hraje na stejné úrovni v soutěži jako my, pouze v jiné hrací skupině (kde jsou momentálně na 4. místě – takže žádné „ořezávátka“). Bohužel nám chyběli Scooby, Danny Mareš a Matyáš Krupa, tyto jsme museli nahradit kluky ze starší přípravky (ročník nar. 2000): Danem Salajkou, Adamem Havlíčkem, Robertem Steinhauserem a Petrem Kalábem. Nutno podotknout, že jejich „účinkování„ nebylo vůbec špatné. Nicméně zejména neúčast Scoobyho byla více než znát – poměrně často nám to skřípalo ve středu pole.

Soupeř nebyl vůbec jednoduchý a opět to byl takový, který dělal svým rychlým přístupem k našim hráčům velké problémy v naší rozehrávce. Co víc. Kluci se opět vrátili ke svému „oblíbenému „ nešvaru, tj. zatahování míčů až do branky soupeře namísto střelby, i když pokusy o střelbu tam byly, ale příliš sporadické. Paradoxem pak je, že jedinými šťastnými střelci zápasu byli Adam a Robert – mladší kluci, kteří patřili kupodivu i k tvůrčím oporám v zápase. A zejména výkon Adama na levé obraně a Robyho na pravé záloze byly bezesporu výkony hodné hry mladších žáků (škoda, že ani jeden nemůže vypomoct v mistráku). Bravo pánové, jen tak dál.

Již klasickou oporou mužstva je Fida, který poprvé poznal jaké to je neodchytat celý zápas sám. Do zápasu byl pozván jako druhý brankář Dan Salajka, jenž Fidovi zdatně sekundoval a co bylo sympatické, že Fida opravdu svému mladšímu kolegovi pomáhal radou …..že by nový kvalitní brankářský tandem? No, uvidíme. Fakt je ten, že za obdržené góly naši brankaři nemohli (první gól - střela několikrát tečovaná, druhý, třetí a čtvrtý po opravdu VELKÝCH chybách při bránění – nejen obránců!!), naopak se oba blýskli několika pěknými zákroky, výběhy a rozehrávkami.

Co se týče naší střelecké produktivity…. To byla bída. Šance by byly, ale většinou se o ně připravili sami kluci, ať již svojí vlastní liknavostí v optimálním momentě pro střelbu ve vhodné střelecké pozici nebo se až příliš často sami „vytlačili“ mimo vhodný střelecký úhel. Pěkné byly obě hlavičky Nevři po rozích, stejně tak jako pár střel z kopaček Kajmana, Adama, Dadliho či Káji,  vše ale bohužel bez gólového vyjádření. A tak, jak se střílejí góly, museli svým starším kolegům ukázat jejich mladší spoluhráči – Roby pěknou střelou, již v I.poločase, a Adam pěkným doražením přihrávaného míče před branku.

Pochvalu lze vyslovit snad jen za snahu zatahování míčů po stranách  (zejména Nevřa se tužil) a jejich dávání před branku soupeře (brankář soupeře byl ale i v těchto případech lepší a hlavně až příliš často dříve u míče než my) a také za zpětné přihrávky (několikrát jsme mohli zaregistrovat i nejen pokus, ale i opravdovou zpětnou přihrávkou na střelu – bohužel bez gólového zakončení).

Ještě pár slov ke hře naší záložní řady: nebyla špatná, až na fázi ukončení a zejména ukončení gólového. Jinak hra ve středu pole, včetně přechodu do útoku byla docela dobrá (co se mi opravdu líbí je snaha kluků o rychlou kombinační hru po zemi – nahrávkami - s vcelku rychlým posunem vpřed), obranná fáze, ale trochu pokulhávala – zejména ve středu pole.

Takže po několika vítězstvích přišla i prohra – naštěstí jenom v přáteláku, tak doufejme, že se poučíme z chyb a v mistráku nám kluci ukážou, jak se hraje ten správný fotbal.

Hodnocení jednotlivců:

Fida Uhlíř – bezva výkon, více jsi asi týmu pomoci nemohl , asi bych tě rád víc slyšel při organizaci obranné hry

Dan Salajka – pěkný výkon, na to, že jsi poprvé chytal za mladší žáky opravdu dobré, doufám, že ti Filip dobře radil J … a není se za co stydět!!

Dadli Pavliš – ajaj, těch spálených šancí na střelbu, a už zase to kličkování a ještě v obraně!!!, světlé okamžiky byly zejména při přechodu do útoku a rozdávání míče spoluhráčům, střed zálohy umíš také zahrát lépe, hlavu nahoru!!

Kuba Tipek – oproti Vojkovicím zlepšení, ale ještě bych rád viděl lepši rozehrávání míčů a rychlejší přístup k protihráčům, jinak odmakané

Maty Svoboda – na pár zmatků v obraně dobrý výkon, více hlavu nahoru!

David Nevřa – pěkný výkon, chyběl snad jen vstřelený gól, hra dopředu dobrá, zatahování míče po lajně taky OK, zlepši hru dozadu – více pomáhat obránci a nabízet se, střed zálohy slabší

Kajman Kajanovič – „naše Růženka“ – trošku spal na vavřínech, šance byli, dokonce i střely, ale byl jsi málo ve hře, kraj zálohy OK, střed zálohy slabé, útok nebylo to ono

Kája Sedláček – už to bylo lepší: no, vida, když začne fungovat hlava (alespoň si to tak myslím), už je se na co dívat, nicméně útočník musí být někdy sobecký – těch několik zasekávaček ve vápně při obdržených nahrávkách do šancí bylo zbytečných – ve vápně se zakončuje, na postu zálohy určitě zlepšení a překvapení – dobře, dobře,….

Peťa Kaláb – více klidu, neboj se míče, hraj fotbal, v záloze musíš více tvořit

Adam Havlíček – výkon super – v obraně jistota bojovnost a v útoku gól – co víc si přát, snad v útoku možná více „chladnější „ hlavu, ale to přijde

Roby Steinhauser – výkon nad očekávání – záloha odehrána lépe než útok, ale v útoku jsi dal gól – paráda,  v záloze jsi tvořil bez ostychu – super

Tak asi tolik.

Za trenéry

Michael Votoupal

Zpět