Hodnocení mistrovského zápasu Zastávka - Kohoutovice 1:4 /1:3/-17.10.2010

18.10.2010 12:30

Hodnocení mistrovského zápasu Zastávka - Kohoutovice 1:4 /1:3/-17.10.2010

Sestava: Filip Fida Uhlíř – Daniel Danny Mareš, Kuba Tipek – Matouš Maty Svoboda, Marek Scooby Škubica, Adam Kajman Kajanovič  – Miša Pavliš, Kája Sedláček, na střídání připraveni:  David Nevřa Nevřivý, Robert Roby Steinhauser, Adam Havlíček, Fana Meluzín

Branky: Kajanovič 2, Škubica , Steinhauser

 

Tak jsme narazili na papírově nejtěžšího soupeře (zatím pouze 1x prohrál) a tradičně již na soupeře, u kterého se nám příliš dobře nehraje. Pro nemoc dnes nehrál Matyáš Krupa a ještě úplně neuzdraveného Nevřu, jsme se rozhodli trochu pošetřit.

Jak již to však kluci mají zažité, „vlítli“ hned od začátku do zápasu bez jakéhokoliv respektu, a…… tentokrát se to vyplatilo.

Soupeř se ještě nestačil na hřišti ani rozkoukat a už úřadujeme před jeho brankou, kdy Scooby „nabíjí“ Míšovi, ale ten trochu unáhleně střílí, brankář vytahuje na roh. Běží druhá minuta a roh se vydává rozehrát Kajman,….. tak dobře, že z něj přímo zavěšuje. .. GÓÓL ….a, vedeme 1:0. I nadále zůstáváme v tlaku. Kopeme další roh – Maty hlavou vedle, střílí Scooby – vedle, další roh – soupeř odkopává, ale ještě nekončíme…. V 6-té minutě po pravé straně parádně zatahuje míč Maty a ještě parádněji centruje a Kajman úplně  n e j p a r á d n ě j i  trefuje míč „z voleje“ a ….. je to 2:0 pro nás.

I nadále zůstáváme aktivní a otřesený soupeř se nemůže vymanit z našeho tlaku. Rozmezí 7-mé až 14-té minuty: Scooby střílí – brankář vyráží, Maty centruje – nic z toho, Adam Havlíček pěkně chystá – Maty a Roby se při střelbě nedomlouvají, Scooby kolmicí oslovuje Robyho – ten vyráží pozdě má gólman, Roby sám – střela vedle. Pak přichází 15-tá minuta a obrovská šance Káji samotného před gólmanem, ale ten zakončuje pouze do brankáře – je to roh. Až v 16-té minutě se konečně dočkáváme dalšího, i když trochu šťastného, úspěchu v síti soupeře: Scooby nakopává polovysoký míč před branku soupeře a obránce tečuje hlavou tak přesně, že míč zapadává za záda nešťastného brankaře domácích. Sice šťastně, ale spravedlivě navyšujeme naše vedení na 3:0. Ve 20-té minutě jsme svědky další gólové tutovky Káji – který dostává míč k pravé tyči a tváří v tvář brankaři – jak jinak, opět neproměňuje. Soupeř začíná pomalu zvedat hlavu a v 21-té minutě se vrhá do rychlého útoku, který bohužel nestíháme přerušit. Po pravé straně uniká Dannymu soupeřův hráč (i s míčem) a letí centr před naši branku. Zde jsou dva útočníci na samotného Kubu a jeden z nich tak dobře trefuje, že ani svým výběhem střelecký úhel dobře zmenšující Fida míč nezachytává – a je tu míč v naší síti. Soupeř koriguje výsledek na 1:3. My se vracíme k naší hře, ale povzbuzený soupeř nám již nedává do konce poločasu zdaleka tolik prostoru ani času a klidu potřebného pro dobré zakončení.

Do druhého poločasu kluci opět skočili „rovnýma nohama“ a od začátku nedáváme soupeři vydechnout. Již v první minutě, získává Roby přímý kop, který i sám rozehrává – brankář chytá. Za chvíli Roby dává Kájovi, ale ten střílí nad, následuje náš roh – Scooby hlavičkuje, soupeř odkopává. V 35-té minutě Roby uhrál pro sebe výkop Fidy, dává do běhu Kájovi, který tísněn obráncem v běhu zkouší obhodit vybíhajícího brankaře – ten však více než šťastně vytláčí na roh. Velmi dobrá, rychlá akce, tentokrát pochvala Kájovi za snad jediné možné zakončení. I soupeř se však osměluje a začíná velice nepříjemně „zatápět“ naší obraně a Fidovi svými rychlými brejky a nebezpečnými střelami, při kterých se musí několikrát blýsknout nejen chycením míče, ale i přesně načasovaným výběhem Fida. Zvládáme. A tak přichází 44-tá minuta a pěkná akce začínající rozehrou ve středu pole, zakončená přesně načasovanou nahrávkou Adama na Robyho a nezadržitelné procpání míče do soupeřovy sítě. A je to… GÓÓL…. Zvyšujeme na 4:1 pro nás a doufám, že tím „umravňujeme“ osmělujícího se soupeře. Ale opak je pravdou. Soupeř i nadále pokračuje ve své nepříjemné a pro nás náročné brejkové hře. Naštěstí obrana v čele s Fidou je dostatečně pozorná a nepřipouští žádnou radost soupeře. Dalších cca 10 minut se hra přelévá z jedné strany na druhou a neděje se ni moc podstatného. Až v 55-té minutě Scooby zatahuje, centruje – soupeř odvrací na roh, roh zahrává Adam a Scooby si naskakuje na parádní hlavu a……. trefuje pouze TYČ, ještě doráží nohou, ale vedle. Soupeř oplácí a získává také roh, z něhož přímo zazvoní dobře postavené BŘEVNO naší branky. Za připomenutí ještě stojí 59-tá minuta, kdy Nevřa zatahuje míč a servíruje jej Kájovi, ten ovšem až příliš zbrkle netrefuje levou nohou.

A JE TU KONEC. SUPER VEZEME DOMů DALŠÍ TŘI BODY DO NAŠÍ SBÍRKY.

za trenéry

Michael Votoupal

Zpět