Hodnocení mistrovského zápasu Starý Lískovec - Kohoutovice 8:0 /4:0/ - 18.9.2010

21.09.2010 09:22

Hodnocení mistrovského zápasu Starý Lískovec - Kohoutovice 8:0 /4:0/ - 18.9.2010

Sestava: Fida Uhlíř – Danny Mareš, Maty Svoboda – Dadli Pavliš  – Kája Sedláček, Nevřa Nevřivý, Kajman Kajanovič – Scooby

Branky: Havlíček 3, Krupa, Pavliš, Brabec, Škubica, Sedláček

 

Tentokrát jsme byli vedeni jako favorité, ale s odvěkým fotbalovým rivalem – přímo sousedem – jsme si nemohli cokoliv dovolit podcenit. Nejhorší byla opravdu malá velikost hrací plochy, na kterou si kluci cca 10minut zvykali, než zařadili tu správnou fotbalovou hru. Nastoupili jsme v trochu neobvyklém složení, kdy jsme zahájili hru se dvěma obránci, ale mezi obrannou a záložní řadou ještě, jako takový sběrač míčů a další rozehrávač (kromě středního záložníka), fungoval Dadli. Docela neobvyklé, ale post se zalíbil.

Soupeř opravdu nebyl nějak nebezpečný. Hned od začátku se do něj naši kluci pěkně opřeli, a byť jsme měli trochu problém s velikostí hřiště, ofenzíva měla zelenou a kluci chtěli předvést opět jeden z pěkných zápasů – hlavně zakončený vítězstvím.

Hned v úvodu nám trochu zatrnulo, to když Fida nepříliš dobře kryl nakopnutý míč soupeře a trochu nešťastně jej vyrazil před nabíhajícího útočníka soupeře – ještě, že tam byl náš obránce. UFFF. Pak již jsme hru režírovali v drtivé většině času pouze my. V 8-mé minutě se do míče opírá (po pěkné zpětné nahrávce) Dadli …. a je to prozatím jen TYČ. Po našem tlaku na sebe první gól v síti soupeře nenechává dlouho čekat. Ve 13-minutě Scooby „boduje“ …. GÓL a vedeme 1:0. Soupeř nestačil ani vydechnout a ve 14-té minutě střílí Dadli a nováček v sestavě, Adam Havlíček, doráží vyraženou střelu na 2:0. Dále následuje sprcha střel: Maty vedle, Dadli vedle, Havlíček vedle, Přece se nakonec ještě něco ujalo. To když po pěkném zatažení míče po levé straně Nevřou a následném centru Adam Havlíček skóruje podruhé za sebou … a je to 3:0. A svojí chutí do hry přispívá Adam i ve 24-té minutě k dalšímu gólu za zády soupeřova brankaře, když jeho střelu doráží Kája ….. a už to máme 4:0. V následujících minutách kluci vysílají další neméně pěkné střely: Dadli-brankář vyráží, Maty centruje zprava na Káju, ale ten nedává do prázdné branky, po chvíli opět centr Matyho a opět Kája – tentokrát nad. V 29-té minutě se také ke střele dostává soupeř, ale je mimo naše tyče. Poločas zakončuje pěkný centr z pravé strany Káji a Nevřovo zakončení nad.

Jak jsme zakončili první poločas, tak začínáme poločas druhý: střílí Dadli levou nohou, Matyáš, Scooby – vše vedle. V 34-té minutě se již trefuje novopečený střelec Matyáš po pěkném centru od Nevři – zvyšujeme na 5:0. Opět jsme u míče daleko častěji než soupeř a zkoušíme postřeh soupeřova brankaře. V 42-hé minutě rozhodčí nařizuje přímý kop v náš prospěch, který nezadržitelně parádní umístěnou střelou po zemi k pravé tyči „uklízí“ do sítě soupeře opět – kdo jiný než Adam Havlíček – no tak to je opravdu posila!!! Završuje tedy svůj hattrick. V 45-té minutě po ojedinělé akci soupeře – centru, který vyráží – se trochu nešťastně zraňuje Saly, Fida obratem naskakuje zpět do brány. Jako bychom chtěli soupeři vrátit jeho výpad, tak se kluci vrhají do dalšího útoku…. A netrvalo to ani minutu a po centru nezadržitelně skóruje hlavičkou Mates Brabec, bohužel míč se odráží od zadní tyče v brance, s tím si ale vůbec neláme hlavu Danny a parádní střelou jej ještě jednou vrací do soupeřovy sítě. Až teď rozhodčí píská….. tak teď nevíme, který gól vlastně rozhodčí uznal, že by oba? J Nakonec je branka připsána zaslouženě Matesovi…PARÁDA… a je to 7:0 ( Danny nesmutni přijdou další vstřelené góly i pro tebe). I po tomto gólu sviští na brankaře soupeře jedna střela za druhou a nutno říct, že jedna hezčí než druhá!!! Náš gólostroj kluci v tomto zápase uzavírají pěknou akcí po levé straně, kdy Kajman „nabíjí“ Dadlimu a ten zvyšuja na 8:0. Následují další pokusy: Scooby zkouší vrátit z první výkop brankáře –  HMM PĚKNÉ -těsně vedle, střílí Dadli, Kája – vedle, dalšími střelami postřeh brankáře zkouší Dadli a Nevřa – vše chytá. Na závěr se ještě soupeř nadechl k pěkné akci, kterou si chtěli připsat alespoň čestný úspěch, ale to jim ve spolupráci s obranou (Matym) nedovolil Saly. A máme to doma.

V zápase, který jsme odehráli na opravdu malém hřišti, se ze začátku kluci trochu trápili, než přišli na to jak na soupeře i na menším prostoru. Nicméně všichni zaslouží pochvalu, jak celý zápas zvládli, především je třeba vyzvednout nejen četnost, ale i kvalitu SPOUSTY STŘEL, zcela atypicky pro naši hru. To jsme opravdu „hleděli“ jak kluci umí pěkně, pohotově … no prostě parádně střílet. Opět nám nejednou ukázali, že všichni rostou a umí. Samozřejmě mezírky ještě jsou, ale co bychom jinak dělali na trénincích.

Zpět