Hodnocení mistrovského zápasu Pohořelice-Kohoutovice 2:5 /1:0/ - 3.10.2010

05.10.2010 09:34

 Hodnocení mistrovského zápasu Pohořelice-Kohoutovice 2:5 /1:0/ - 3.10.2010

Vývoj skóre: 0:1/ 1:1, 1:2, 1:3, 2:3, 2:4, 2:5

Sestava: Fida Uhlíř – Miša Pavliš, Maty Svoboda – Scooby  – David Nevřa, Kajman  – Kája Sedláček, Robert Steinhauser, na střídání připraveni: Matyáš Krupa, Kuba Tipek, Mates Brabec

Branky: Nevřivý 2, Pavliš, Steinhauser, Škubica

 

Jak jsme dopředu očekávali, setkali jsme se opět s jedním z  těžších soupeřů - až v závěru utkání se začal „ztrácet“ ze hřiště.  Důvodem bylo to, že jednak naši kluci „chytili svoji příležitost pevně za pačesy“ a nadechli se k drtivému závěru, ale svým dílem také přispěl trenér domácích, který snad až příliš diskutoval s rozhodčím a demotivoval tak své svěřence.

Poprvé jsme vyzkoušeli nastoupit hned od začátku se dvojicí útočných hrotů….. a je třeba upřímně říct, že to nebylo ono. Předpoklad zvýšeného tlaku dopředu se spíše obrátil proti nám, když jsme naopak, právě my inkasovali jako první – sice až v závěru prvního poločasu, ale i tak jsme odcházeli do kabin poprvé za nepříznivého stavu a nevěděli, co bude dál…. Přitom první poločas nebyl až tak zlý, ale bohužel se klukům nedařilo šance gólově zužitkovat. A šance i gólové i tutové, rozhodně byly.

Tak pár slov k první půli. Na úvod jsme zahájili několika nepřesnostmi při rozehrávkách našich akcí obránců s Fidou – kluci tentokrát pro změnu až příliš hráli dozadu. Je nutné poznamenat, že útoky soupeře byli velmi nebezpečné a několikrát vyráželi na zteč naší branky až ve trojici útočících hráčů. I tak jsme měli poměrně dost příležitostí ke skórování, ale….. Nejvíce jich nevyužil Roby, který se pral (byť jako jeden z nejmladších) se soupeřem „hlava nehlava“ a moc chtěl dostat míč do soupeřovy branky. Důkazem toho byla 6-tá minuta utkání, kdy Scooby střílí, brankář vyráží … a Roby krásně vrací lobem míč zpět na branku soupeře, ale…. míč k naší smůle letí i přes branku. Další Robyho chvilka přišla v 11-té minutě, kdy napřahuje ke střele a….. JE TO JENOM BŘEVNO…škoda, škoda. Nicméně, to mu rozhodně chuť do hry nevzalo a následně ještě pálí do obrany (ve 12-té minutě), tečuje v 17-té a 19-té minutě střely Matěje Brabce – bohužel vše vedle. Aby to nevypadalo, že hrál jenom Roby, je třeba pochválit za chuť do hry i všechny ostatní, kteří se podíleli na našem tlaku: Scooby střílí – nad, Míša 2xtaktéž. Co nám nevycházelo až příliš často, bylo rozehrávání rohů – za první poločas jsme měli možnost rozehrávat pět rohů a všechny míče přeletěly křížem přes celé pokutové území!!! Po opravdu spoustě příležitostí se opět potvrdilo „staré známé“ – nedáš – dostaneš. V 28-mé minutě se soupeř odhodlal k rychlému útoku a po úniku po pravé straně přes Matyho a následném prohození vybíhajícího Fida,  se soupeř raduje z vedení. Do konce poločasu již skóre nedokážeme srovnat. První poločas trochu atypicky končí hlavní rozhodčí, sice bez zapískání, za to doslova a do písmene ukradením míče rukou z nohy Míši a dovětkem, že je poločas….. J J

I přes obdrženou branku kluci vstupují do dalšího poločasu s odhodláním zlomit  soupeře a samozřejmě dát nějaký ten gól. Poločas však zahájil ofenzivně soupeř. Ale my v následujících minutách vše vracíme i s úroky. Kluci začínají opravdu dokazovat, že chtějí……Roby po pěkném pasu od Kajmana obhazuje brankáře-opět ale i s brankou, Nevřa střílí a je tady náš první roh v druhém poločase, z rohu hlavičkuje Míša-vedle, ve 33-té minutě střílí Matyáš- opět vedle, míč zatahuje po pravé straně Nevřa a Roby pálí – zase vedle, po chvilce se ke střele nadechuje Scooby - jak jinak zase mimo tyče. … To by v tom byl čert, aby už něco nepadlo….. V těchto fázích zápasu soupeř nevěděl, kam dříve skočit. Nakonec je přece jenom celá snaha (v 39-té minutě) korunována brankou v síti soupeře – to když střílí Roby …. A je to GÓÓL, konečně, vyrovnáváme na 1:1. I nadále jsou naši kluci při chuti a zle „zatápí“ soupeři, za což jsou spravedlivě odměněni ve 14-té minutě, kdy roh zahrává Kája a po výměně míče mezi ním a Nevřou, je to Nevřa kdo míč dotlačí do sítě soupeřovy branky… GÓÓL …..a otáčíme skóre na 2:1 v náš prospěch. Nevřa se rozhodl, že je to na jeho kvality ještě  málo, a tak se do toho s chutí vkládá znovu a míč  dotláčí  skluzem (ani ne za dvě minuty po první jeho brance)  ještě jednou za záda bezmocného brankaře soupeře…. No, vida.  A JE TO 3:1 pro nás.

Po té přišel velký tlak soupeře a tentokrát neví, kam dřív skočit pro změnu Fida: v 47-té minutě soupeř kope přímý kop – Fida vyráží na roh (ten následně odkopáváme), za chvíli letí z kopaček soupeře na naši bránu další střela – Fida vyráží, další přímák soupeře – nad -Fida kontroluje, a další přímák  – Fida míč sráží a pak jej sbírá. Roh soupeře – odkopáváme. Celý tlak vyústil  ve 54-té minutě v obrannou chybu Kuby, kdy přes něj uniká útočník soupeře, který prostřeluje vybíhajícího Fidu. Soupeř tedy celkem zaslouženě snižuje na 2:3.  A drama pokračuje. Naštěstí se soupeř svým tlakem značně „vyšťavil“ a naši kluci se rozhodli celé utkání dovést jednoznačně do našeho vítězství. V 57-mé minutě Kája rozehrává parádně roh a Scooby se snad ještě parádněji „zavěšuje“ do vzduchu a hlavou nezadržitelně skóruje…. GÓÓL …..Tak to byla tedy radost pohledět… Paráda vedeme 4:2. Ani ne minutu před koncem se k přímému kopu z cca 20metrů staví Míša a…… soupeřův brankář jenom nešťastně sleduje míč třepotající se v síti za jeho zády, téměř v šibenici. …GÓÓL. Jó, je to doma. Vedeme 5:2. A zápas končí.

Konečně jsme byli svědky pořádného fotbalového dramatu, dokonce po poločasovém nepříznivém výsledku pro nás, s vítězným zakončením v náš prospěch.

Tak , co dodat k hodnocení?

Pochvala za nezměrnou bojovnost všem. Pochvala za chuť do hry pro celý tým a jako tým to opravdu kluci „dorazili“ do vítězného konce. Pochvala za střelbu – i když přesnost střel dost vázla (někdy opravdu chybělo jenom trošku více štěstí – „jen pár cenťáků“). Pochvala a ocenění, že i přes první nepříznivý stav se kluci dokázali zvednout a vydřít to. Opět jsme začali předvádět „přenášení míče ze strany na  stranu“ - bezva. Aby se jenom nechválilo. Ve středu pole to jednu chvíli dost „skřípalo“ (zejména, když nemohl Scooby) a některé průvany v obraně byly také na pováženou (Danny docela chyběl). Ale to k správnému fotbalu prostě patří, a když uvážíme, že se opravdu hrálo s plným nasazením a hra se přelévala z jedné strany na druhou, pak si kluci opravdu mákli. Paradoxně (oproti jiným utkáním) se až příliš hrálo „přes brankáře“, ale Fida už to docela ovládá…. Abych to nezakřikl J. Tak ještě lepší využívání rohů a mohlo by to být příště zase snazší. A máme se na co těšit, čekají nás další silní soupeři:  Miroslav, Zastávka a tradičně Ivančice. Mezi slabší soupeře ze zbylých lze snad jen počítat Přímětice.

Na úplný závěr drobná, ale zajímavá statistika:

Rohy:    1.poločas: 5x – všechny „přeletěly“, nevyužito

                2.poločas: 7x – a již „přeletěl“ jen jediný!!! A ze dvou padl gól!!

Střely:   1.poločas: 10x (8xvedle, 2x na branku – z toho 1xbřevno), z toho 4xRoby

                2.poločas: 14x (8xvedle, 6x na branku – z toho 5x gól!!!), z toho opět 4xRoby

Zpět