Hodnocení mistrovského zápasu Kohoutovice-Velké Pavlovice 4:1 /3:1/ - 25.9.2010

27.09.2010 14:56

Hodnocení mistrovského zápasu Kohoutovice-Velké Pavlovice 4:1 /3:1/ - 25.9.2010

Sestava: Fida Uhlíř – Danny Mareš, Kuba Tipek – Scooby  – Robert Steinhauser, Dadli Pavliš, Nevřa Nevřivý – Kája Sedláček, na střídání připraveni: Matyáš Krupa, Kajman Kajanovič, Dan Salajka, Mates Brabec, Tom Chaloupka

Branky: Pavliš 2, Kajanovič, Nevřivý

 

Opět, tak jako v předchozím mistráku, jsme nastoupili v trochu neobvyklém rozestavení, kdy jsme zahájili (a po většinu zápasu využívali), hru se dvěma obránci a před nimi a za záložní řadou ještě, jako takový sběrač míčů a další rozehrávač (kromě středního záložníka), fungoval Scooby a po té Dadli.

A opět - jak jinak – měla ofenzíva zelenou a kluci chtěli předvést další z pěkných zápasů – hlavně zakončených vítězstvím.

Důkazem našich útočných snah a chuti po vítězství měla být hned na úvod (ve 3-tí minutě) nastřelená TYČ po pěkné střele z hranice velkého vápna Nevřou. Po té v rychle za sebou následovaly přímý kop Dadliho – nad, zleva centr Dannyho a nabídka na skórování pro Káju od Nevři – vedle, dva rohové kopy provedené Dannym (jeden sbírá brankář a druhý Kuba hlavičkuje nad). Následně z ojedinělé akce získává soupeř roh, ale nic z něj naštěstí není. Jako bychom chtěli oplatit „fotbalovou drzost“ soupeře, že se přiblížil k naší brance – Kája zatahuje míč po levé straně a dává Nevřovi, ten na 2x střílí a vybojoval rohový kop. Roh „si bere za své“ Danny a po špatném odkopu soupeře se míče zmocňuje Nevřa a nezadržitelně pálí … GÓÓL …. strhává vedení na naši stranu. … a vedeme 1:0 v 11-té minutě. Po chvíli jsme svědky velmi pohledné fotbalové akce v podání Dadli – Nevřa, zakončenou Dadliho střelou z cca 17metrů, paráda a je to  DALŠÍ GÓÓL, 2:0 pro nás. Dadli se rozhodl, že opět bude střelcem s velkým „S“ a dvě minuty po vstřelení prvního svého gólu se opírá do míče podruhé …. A jak jinak JE TO ZASE TAM…. Tak to bychom měli 3:0. Ve 24-té minutě musí ze hřiště Scooby, kterého trápí bolesti zad, ještě to později zkouší,… ale ….nejde to. No, uvidíme, jak se s touto ztrátou jednoho z „režisérů“ hry a tahounů mužstva kluci vyrovnají. Nicméně kluci i nadále střílejí a neztrácí chuť do hry: Dadli – střela nad, Kája-brankář chytá, Roby-střela vedle. Vše je OK, až přichází 27-má minuta utkání, kdy Kuba dává malou domů a Fidovi při snaze dobře rozehrát přeskakuje míč nohu a ….. raduje se soupeř. Je to 3:1. Ale žádná tragédie, jedeme dál. I Fida se naštěstí rychle „oklepal“. Do konce poločasu ještě střílí Kuba-brankář chytá, Nevřa se parádně uvolňuje, ale v záklonu přestřeluje, Roby střílí-golman opět chytá.

I přes obdrženou branku kluci vstupují do dalšího poločasu s odhodláním ještě potrápit soupeře a i nadále hrát fotbal…. a přidat nějaký ten gól. Poločas však zahájil ofenzivně soupeř a hned na úvod musí Fida dokázat, že chytat stále umí, když likviduje střelu z pravé strany. Naši kluci oplácí stejnou mincí: Kája sám u tyče kroutí míč, ale nevyšlo to; následují dva rohy (oba nijak nevyužity). Naopak opět hrozí soupeř, když také získává rohový kop – naštěstí nevyužívá. V 38-mé minutě však parádním pasem Dadli vysílá Kajmana, který nezadržitelně obhazuje vybíhajícího brankaře hostí. A je to GÓÓL, vedeme 4:1. Až do konce utkání již jsme lepší než soupeř: střílí Nevřa levou , Dadli, Matyáš, Mates Brabec – vše brankář soupeře spolehlivě chytá, Nevřa zkouší hlavou po centru Dadliho – vedle, Kajman střílí – vedle. Za připomenutí stojí ještě v 46-té minutě dobř načasovaný  pas přes obranu od Nevři pro Robyho, jenž obhazuje vybíhajícího brankáře, ale bohužel i branku.

Tak máme za sebou zase jednoho z těžších soupeřů. Kluci bezesporu zaslouží pochvalu, především za  střelbu a její časté a včasné - KONEČNĚ !!! - zařazování do hry, což ještě nedávno nebylo vůbec pravidlem. Musíme ovšem více zapracovat na hře po zemi, točení stran (nemůžeme bezmyšlenkovitě „prát“ míč stále po jedné straně, až z toho možná vybojujeme autové vhazování), dále je nutné zlepšit efektivitu zakončování rohových kopů a co je hodně zřetelné nutnost většího – lepšího citu v noze pro míč (kvalita přihrávek, rychlejší práce s míčem, cit pro míč). Co by se dalo ještě vytknout za tento zápas: snad jen až příliš malá spolupráce s brankářem při rozehrávání-zakládání našich útočných akcí (vždyť se zejména obránci až příliš zbytečně nadřou), fakt je ten, že Fida nebyl příliš slyšet s požadavkem na nahrání míče.

Zpět