Hodnocení mistrovského zápasu Kohoutovice-Přímětice 7:0 /4:0/-24.10.2010

26.10.2010 16:20

Hodnocení mistrovského zápasu Kohoutovice-Přímětice 7:0 /4:0/-24.10.2010

Sestava: Filip Fida Uhlíř – Daniel Danny Mareš, Kuba Tipek – Adam Kajman Kajanovič, Miša Pavliš, David Nevřa Nevřivý  – Kája Sedláček, Rober Roby Steinhauser, na střídání připraveni:  Marek Scooby Škubica, Matouš Maty Svoboda, Matěj Brabec  

Branky: Škubica 3, Pavliš 2, Kajanovič, Brabec

Pro nemoc dnes nehrál Matyáš Krupa a ještě úplně neuzdraveného Dannyho jsme  trochu šetřili. Opět nás přišli posílit hráči starší přípravky, tentokrát Roby Steinhauser a Matěj Brabec.

Tak jak jsme zvyklí, hned od začátku se kluci do soupeře „ s chutí zakousli“.  Jak naznačil náš úvodní tlak, nehodlali naši kluci soupeře nijak šetřit. Po dvou zahřívacích rozích a střelách Nevři (slabší na prostředek, taková malá domů) a Dannyho (pěkná křížná střela po zemi, ale těsně vedle), se v 10-té minutě po třetím našem rohu prosazuje Kajman (prvním pokus hlavou soupeř ještě odvrátil, ale na druhý pokus – střela nohou – již byl i brankář krátký). Bezva,… vedeme 1:0.

Pokračujeme v dalším náporu. Ve 13-té minutě Scooby posílá parádní míč Kájovi, který jde sám, ale….. bohužel střílí jen do vybíhajícího brankáře. Následuje roh, z něhož Kuba hlavičkuje, brankář vyráží, další roh – Nevřa zkouší akrobaticky levou nohou přes sebe – gólman opět vyráží. A tak rozehráváme roh třetí (prostě do třetice…). Na to „už se nemůže jen tak“ dívat Scooby a tak se rozběhne, vyskočí….. a prostě zavěsí hlavou. GÓÓL, no a je to, jak jednoduché…. Vedeme 2:0.

I nadále jsme aktivnější a soupeř se nemůže dlouhé minuty vymanit z našeho tlaku a ani dostat z vlastní poloviny. Důkazem toho jsou: střela Robyho – do obránce, střela Kajmana – jenom BŘEVNO, hlava Scoobyho po rohu – vedle, střela Scoobyho – vedle. A jakoby chtěl Scooby podtrhnout svoji snahu si zastřílet, v 19-té minutě napřahuje k parádní střele z cca 20metrů, za kterou se brankář soupeře jenom smutně ohlédne. Nádherný GÓÓL. A je to 3:0. Jak jinak, přece se nenechá zahanbit do té doby ne moc viditelný Míša, tak ani ne minutu po gólové střele Scoobyho, si přebírá míč zatahuje, chystá na střelu, střílí,a …… prostě to tam taky „zasazuje“. A JE TO, to je ale fofr. Už vedeme 4:0. Zdecimovaný soupeř se již do konce poločasu nestíhá probudit k pořádnému odporu. Jak by také mohl, když naši kluci vytvářejí jednu nebezpečnější situaci za druhou před soupeřovou brankou a soupeř jen s vypětím všech sil, někdy i dost šťastně, odvrací hrozby dalších gólů ve své síti.

Prakticky do konce poločasu hrajeme pouze my. Hodně při chuti je Scooby, který zatahuje a centruje míče jeden za druhým a ještě stíhá i střílet a nebezpečně hlavičkovat. Kromě něho ještě střílejí Maty – nad, Danny – brankář chytá, Maty – „len sa trela“, bohužel.

 Jak jsme skončili poločas první, tak začínáme druhý, tj. tlakem a spoustou pěkných střel, centrů a ohrožení soupeřovy branky. Brankář a obrana soupeře jsou pod velkým tlakem, ale prozatím odolávají. Po půlminutě hry střílí Kajman – brankář chytá, kopeme roh - Roby hlavičkuje jen do obránce, střílí Míša – nad, Maty centruje – chytá brankář, kopeme přímý kop po faulu na Míšu – Scooby hlavou do brankáře, střílí Kuba – opět chytá, Kája sám před brankářem – dává nad, Matěj se snaží protlačit míč do sítě kolem tyče – brankář vytláčí na roh, soupeř odkopává roh, Matěj střílí – nad, 2xrozehráváme roh (poprvé Nevřa nad, druhý sám Nevřa do boční sítě).V 46-té minutě pěkným pasem Kája posílá vpřed Matěje, ale ten pálí jen do boční sítě. A v 48-mé minutě už to konečně přišlo. Kajman zatahuje po levé straně, dává pod sebe na Míšu, ten se napřahuje a …… míč se třepotá v soupeřově síti…GÓÓL. Pěkná střela z cca 18metrů. To jsme se na ten gól nadřeli, ale je tam. Zvyšujeme na 5:0. Soupeř je totálně vyčerpán a již jen odkopává míče a snaží se dostat co nejméně dalších branek. V 51-ní minutě opět Kája „pálí“ další tutovou šanci, když dostal míč od Míši a sám před brankařem, sice dobře zpracovává míč, ale střílí vedle. Ještě v téže minutě se do míče opírá Scooby a …. trefuje BŘEVNO. Aby dokázal, že se jen tak osměloval a zastřeloval, bere si o chvíli později míč k noze, prochází a obchází, co se dá - a snad se i ptá brankáře, kam to chce – jak jinak zavěšuje a korunuje tak svůj dnešní výkon třetím GÓÓLem, vedeme 6:0. A další Scoobyho hattrick je na světě. Kupodivu vyráží dopředu i soupeř a nebezpečně centruje, Fida trochu „spí na vavřínech“ a míč podceňuje, naštěstí ten prochází přes celé naše vápno nepovšimnut. Získaný míč posílá Míša na Káju, který operuje na hrotu útoku, ten dobře zpracovává a ocitá se sám proti brankaři,….. ale ta střela…. velmi slabá, další šance mizí v nenávratnu.

Nicméně i nadále tlačíme, Roby zastřeluje levou – vedle, Scooby střílí – brankář vyráží. V 55-té minutě míč zatahuje Matěj a to tak dobře, že se dostává na střed hřiště, perfektně si „chystá míč“ a ještě lépe zakončuje pěknou střelou k tyči. Ať se brankář snažil, jak nejlépe uměl, to prostě mít nemohl. A je to tam. GÓÓL. Navyšujeme naše vedení na 7:0.

Pak ještě následují střely Scoobyho – hodně mimo, Míši – vedle a ještě jedna povedená závěrečná akce dvojice Matěj a Roby, kdy Matěj posunuje na Robyho, ten zatahuje po levé straně a vrací míč pod sebe Matějovi, ten hezky střílí. Opět to „šteloval“ k tyči, ale tentokrát těsně minul. Tak a to je pro dnešek vše.

A máme tu konec, dalšího vítězného zápasu.

Za trenéry

Michael Votoupal

Zpět