Hodnocení mistrovského zápasu Kohoutovice - Nikolčice 4:0 /2:0/ - 11.9.

13.09.2010 15:11

Hodnocení mistrovského zápasu Kohoutovice - Nikolčice 4:0 /2:0/ - 11.9.2010

Sestava: Fida Uhlíř – Kuba Tipek, Danny Mareš, Matyáš Krupa – Nevřa Nevřivý, Kajman Kajanovič, Kája sedláček – Dadli Pavliš

Branky: Krupa 2, Kajanovič, Pavliš

Po tvrdém dopadu „nohama na zem“ – po sérii vítězných zápasů prohra v přátelském zápase – jsme nastoupili k dalšímu mistrovskému zápasu. Tentokrát bez možnosti střídání, protože nám chyběl Scooby (na dovolené), Maty Svoboda (nemoc) a do poslední chvíle jsme nevěděli, zda bude moci nastoupit Matyáš Krupa (měl teploty) – nakonec dorazil. Bohužel ani z roč. nar. 2000 nám nikdo nemohl přijít vypomoct – nebyli v Brně či měli jiný program!

Od začátku jsme věděli, že to nebude jednoduché a bez možnosti střídání, to bylo ještě těžší.  Soupeř na nás „nastoupil“ s chutí, ale my jsme se jej nezalekli a i naši kluci od prvních minut dokazovali, že si chtějí „jít“ - jak jinak než – pro vítězství. Hru jsme zahájili pěknou kombinací, sérií několika nahrávek – z toho ještě nic nebylo. Ale vzápětí následovala akce po pravé straně – zatažení Dadlim, náhra na Nevřu a ten předložil krásný míč Kajmanovi, který byť s pocitem počínající nemoci, nezaváhal GÓÓL. Ve 3-tí minutě se tak ujímáme vedení 1:0. I v další části hry jsme byli pilnějším mužstvem. Zejména ve 12-té minutě naše šance - kdy Dadli předložil míč Kájovi, jenž ve skluzu netrefil - volala po vstřelení dalšího gólu. Co se nepodařilo ve 12-té minutě, to jsme si vynahradili v minutě 15-té, kdy Kuba pěknou nahrávkou po zemi, vybízí Matyáše ke střele …. a ta tedy „sedla“ GÓÓL – zhruba z 15 metrů Matyáš pěknou střelou zvyšuje na 2:0. Ani za tohoto stavu se soupeř nevzdává, a tak jako před tím, podniká nebezpečné útoky na naši branku. – Fida se také musel činit. Obzvlášť infarktová situace byla v 27-mé minutě, kdy Fida při pádu propouští slabou střelu soupeře – naštěstí je to pouze roh. Do konce poločasu ještě má šanci Nevřa, který po výkopu Fida přehazuje brankaře, bohužel i s brankou.

Tak první poločas máme za sebou a kluci toho mají opravdu plné zuby, ale ještě je třeba vydržet poločas druhý.

Kluci nastupují s odhodláním vydržet a urvat další 3 body v soutěži, ale je to hodně těžké. Nejen drzá a někdy i drsná (některé fauly byly opravdu nehezké) hra soupeře, ale i teplé počasí“ rychle odvádí svou práci“. Síly ubývají rychleji, než jsme čekali.  Mezi 40-tou až 50-tou minutou, někteří kluci sotva pletou nohama. Ještě, že se nám podařilo hned na počátku vznikají krize (v 41.minutě) vstřelit tolik potřebný gól, to když Danny zahrává roh, Nevřa hlavičkuje, brankář pouze vyráží a Dadli nekompromisně trefuje …… paráda JE TO TAM… GÓÓL – a vedeme již 3:0.

I když přišla krize, kluci s ní bojují seč to jde – během avizované slabší desetiminutovky přesto několikrát střílíme (Kuba, Kajman) a Nevřa dokonce nastřeluje z přímého kopu břevno!!!

Pak však kluci chytají druhý dech a v 55-té minutě, kdy Dadli rozehrává přímý kop nakrátko s Kubou, ten mu vrací míč zpět a Dadli střílí, střelu ještě stíhá tečovat Matyáš…. a ejhle z ničeho nic je to Matyášův druhý GÓÓL v zápase. Tak a je to 4:0, kluci se znovu nadechují k pěkné hře. V 59-té minutě se Dadli opět opírá do míče, jenž nádherně letí na soupeřovu branku a …… trefuje pouze tyč. Následně ještě zahrozí soupeř ….. a je tu konečně konec. SLÁVA vydrželi jsme a opravdu vydřeli další cennou výhru.

V zápase se opět projevila síla celého mužstva a nezměrná chuť po vítězství. Pravda, máme ještě dost věcí, na kterých musíme v trénincích pracovat (přihrávky, orientace na hřišti, zlepšení kopací techniky, atd.), ale to odhodlání a týmový duch, který kluci předvedli, nám určitě bude k dobru.

Zpět