Hodnocení mistrovského zápasu Kohoutovice - Miroslav 6:0 /3:0/ - 9.10.2010

12.10.2010 12:16

Hodnocení mistrovského zápasu Kohoutovice - Miroslav 6:0 /3:0/ - 9.10.2010

Sestava: Fida Uhlíř – Danny Mareš, Maty Svoboda – Scooby  – Matyáš Krupa, Miša Pavliš, Kajman  – Kája Sedláček, na střídání připraveni: Kuba Tipek, David Nevřa, Robert Steinhauser, Adam Havlíček, Fana Meluzín

Branky: Steinhauser 3, Škubica 2, Sedláček

Tentokrát nás doma čekal tým z horní poloviny tabulky (aktuálně na 5-tém místě), takže se dal očekávat docela těžký a vyrovnaný soupeř.  Opak však nakonec byl pravdou, sice jsme první náš gól dali až ve 14-té minutě, ale soupeř nebyl příliš nebezpečný.

Opět jsme na zkušenou přibrali mladší kluky ze starší přípravky – Adama, Robyho a poprvé také Fanu Meluzína (v přípravce mu to docela kope, tak uvidíme), z našeho kádru na tom nebyli příliš dobře Kuba a Nevřa, kteří měli problémy s nachlazením, ale přesto dorazili a hráli.

 

Až do 8-mé minuty se hra přelévala z jedné strany na druhou, ale bez větších příležitostí. Právě v 8-mé minutě se při naší útočné snaze odhodlal ke střele Kajman…. a bylo to prozatím jenom BŘEVNO, za to první větší hrozba pro soupeře a upozornění, že k nám si rozhodně pro body nepřijel. Pak se opět hrálo v poklidu. Až do 14-té minuty, kdy soupeř zahrává malou domů, následuje nepřímý  kop v podání Scoobyho, který nahrává Míšovi, ale jeho střelu obránce odkopává. K odraženému míči se dostává Scooby a pěknou střelou zavěšuje do sítě soupeře…..NO, UŽ BYLO NAČASE…vedeme 1:0. Po prvním gólu se kluci uklidňují, probouzejí a „spouštějí“ svoji hru plnou nahrávek a nezadržitelných průniků k soupeřově brance, zakončených střelami. Bohužel se soupeři daří udržet stávající stav. Náš tlak a aktivita je korunována ve 22-té minutě, kdy po rohu Robyho, hlavičkuje Scooby a rozvlňuje tak síť za zády soupeřova brankáře….. A JE TO 2:0. Nicméně i soupeř se osměluje a zaměstnává Fidu, jenž chytá přímý kop, následně sbírá pas na útočníka. Jakoby kluci chtěli oplatit drzost soupeře a „zatrhnout“ mu chuť na nějaký ten gól v naší síti, v 27-mé minutě Míša sbírá míč a parádně nahrává dopředu Robymu, který si s zpracovává a s přehledem míč „uklízí“ do branky soupeře …. TAK TO BYLA FOTBALOVÁ NÁDHERA – rychlé, pohotové, s přehledem a nápadem. SUPER, vedeme 3:0. Do konce poločasu se snaží hráči soupeře ještě korigovat výsledek, ale bezvýsledně.

Hned od začátku druhého poločasu se do hry „pěkně zakousli“ zejména Adam a Roby, kteří – jakoby chtěli ukázat trenérovi a ostatním, že mají co nabídnout –  dávají si pěkné míče a rozkládají soupeřovu hru nejen obrannou, ale i záložní. Důkazem toho jsou: střela Adama – těsně vedle tyče, další střela Adama po autu – do boční sítě, střela Robyho – brankář s obtížemi chytá. Nakonec jsou snahy kluků zakončeny pěknou akcí nahrávek Nevři na Adama (mohl sám zakončovat, ale kamarádsky posílá míč dál), na Robyho, který zakončuje „do prázdné“. Zvyšujeme na 4:0. Vzápětí následuje vytažení míče Scoobym a výborná ulice na Káju, ale ten reaguje pozdě – brankář sbírá. Ve 40-té minutě se však Kája na hrotu útoku  dočkal další pěkné přihrávky, tentokrát od Kajmana, a ……proměňuje …. A jeto 5:0. I po této brance nadále svíráme soupeře na jeho polovině a před jeho brankou: následuje několik rohů, střel a pěkných fotbalových akcí, v kterých se prosazuje i další posila z mladší přípravky Fana Meluzín, který prokazuje, že kombinační hra mu není cizí a dokáže si v záloze rozdat míče s Nevřou, Míšou, Scoobym a navíc je i pěkně posunout dopředu. PŘEKVAPENÍ – to jsem nečekal – musí přiznat i trenér. Z daného úseku stojí za vyzdvižení: 41-tá minuta – Kajman krotí skákající míč a střílí,brankář vyráží-je z toho roh; 44-tá minuta po narážečkách Nevři a Míši stříli Fana; 47-má minuta-Míša posílá do samostatného úniku Káju, ten střílí příliš brzy, brankář vyráží na roh; 48-má minuta – po rohu Fany Nevřa hlavičkuje do BŘEVNA; ve 49-té minutě chybujeme vzadu-naštěstí soupeř pálí nad; v 52-hé minutě pěkně střílí Scooby cca z 25metrů z pravé strany křížem a Fana ve skluzu u levé tyče bohužel netrefuje míč. Po těchto šancích se ještě soupeř nadechuje k závěrečnému tlaku se záměrem vstřelení alespoň čestného úspěchu. A Fida má co dělat, aby si udržel čisté konto. V 53-tí minutě Fida parádním skokem vytlačuje těžkou střelu soupeře na roh, po tomto rohu následují další dva rohy soupeře. Přítrž rohovým kopům dělá Fida, který stažený míč ze vzduchu obratem parádně a přesně vykopává do úniku na Káju …… ten přehazuje vybíhajícího brankáře, bohužel k naší smůle i s brankou. Po rozehrání se soupeř opět tlačí před naši branku a zahrává další roh. Likvidujeme jej a rozehráváme vpřed. Z nevinně vyhlížejícího útoku najednou letí míč z pravé strany nalevo, kde se „zjevuje“ Roby a zasazuje míč tam kam patří, tj. do soupeřovy branky…. GÓÓL, a ještě ke všemu Roby kompletuje hatrick. Tak a je to, nepřipouštíme další „zlobení“ soupeře…… upravujeme na 6:0. Do konce poločasu již máme míč v moci pouze my: Danny ještě střílí těsně vedle, kopeme roh. Ale již se nic podstatného nestane. VÍTĚZÍME……..

Na závěr :

Pochvala za chuť do hry pro celý tým. Pochvala pro všechny tři opravdové posily ze starší přípravky. Využívání rohů se také zlepšilo. Ale je třeba více využívat gólové příležitosti – u těžších soupeřů by nás neproměňování mohlo hodně mrzet.  Je třeba zrychlit práci s míčem – zejména ve střeleckých pozicích (na tom zapracujeme na trénincích). Jinak se kluci snaží si radit, mluvit na sebe a organizovat si hru na hřišti – a to je moc dobře, v minulosti to nebylo. Jen tak dál. A teď hurá na další soupeře!!!!

Zpět