Hodnocení mistrovského zápasu Ivančice - Kohoutovice 2:5 /2:1/-30.10.2010

01.11.2010 11:14

Hodnocení mistrovského zápasu Ivančice - Kohoutovice 2:5 /2:1/-30.10.2010

Sestava: Filip Fida Uhlíř – Matouš Maty Svoboda, Kuba Tipek – Marek Scooby Škubica - Daniel Danny Mareš, David Nevřa Nevřivý  – Adam Kajman Kajanovič, Míša Pavliš, na střídání připraveni: Matyáš Krupa, Kája Sedláček

Branky: Škubica 2, Kajanovič, Nevřivý, Sedláček

 

Souběžně hrané utkání starší přípravky nám tentokrát znemožnilo přibrat posily z této kategorie, proto jsme odjížděli k utkání se soupeřem z horních pater soutěžní tabulky (aktuálně na 4. místě a jenom o skóre) pouze ve složení „ryzích“ mladší žáků, tj. ročníku 1998 a 1999 a trochu s obavou, že ještě ne zcela doléčení hráči (Matyáš a Kuba – po nemoci, Maty – doléčující zranění) budou „stíhat“.

 

Od začátku utkání jsme byli aktivnější a soupeř se nijak neprosazoval, ale jeho čas měl teprve přijít.

Ale nepředbíhejme, zpět k úvodu utkání. Jak je pro kluky příznačné „vrhají“ se ihned po rozehrání míče vpřed, konkrétně po pravé straně proniká Nevřa a centruje, soupeř odkopává a následně fauluje Míšu. Přímák rozehrává Nevřa a Scooby dává hlavou nad a za chvíli opět hlavičkuje (po Dannyho rohu), tentokrát vedle. Aktivní Nevřa nechce nechat všechnu slávu na spoluhráčích a také se zastřeluje – vedle. V probíhající 6-té minutě střílí Scooby – nad a po té Danny – brankář chytá. V 7-mé minutě se konečně soupeř vymaňuje z našeho tlaku a hned se tlačí před naši branku. Po pravé straně uniká přes Matyho útočník, ale pozorný Fida chytá. Pak se opět dostáváme do tlaku. Po pěkné akci Scoobyho a Nevři, Nevřa zahrává roh, ale Kuba netrefuje. Další roh (tentokrát v podání Kuby) – Scooby pěkně naskakuje na hlavu, ale soupeř šťastně odkopává. Míč získává Maty a střílí – vedle. Pak ještě prověřuje postřeh soupeřova brankaře Sccoby – ale pálí TĚSNĚ vedle. Obdobně nenápadně jako v 7-mé minutě se soupeř ve 14-té minutě dostává z našeho tlaku a rychlou akcí zle zatápí naší obraně. Opět po pravé straně prochází útočník a dává míč na střed, kde Fida sice včasným skokem vykrývá prvního nabíhajícího hráče (bohužel bez reálné možnosti zachytit míč), ale za ním nabíhající další hráč (nepokrytý!!!) zasunuje míč v poklidu do naší sítě. Ha, tečeme 0:1, tak to tedy byla pěkně studená sprcha. Viditelně otřeseni kluci se snaží ze všech sil dodržet naši aktivitu a herní styl. Soupeř, ale posílen tím, že i vedoucímu celku se dá vstřelit gól se osměluje čím dál více a v 16-té minutě podniká další rychlý výpad, který se nám daří zastavit pouze za cenu faulu a ještě v našem pokutovém území !!!– je to penalta. Fida si věří, ale to nestačí. Soupeř si staví míč a trefuje se. A JE TÓÓ v…… Prohráváme 0:2. Kluci ale i nadále hrají naši hru a nepropadají beznaději a chystají se na korekci výsledku – nejlépe ještě do poločasu. Důkazem toho je 18-tá minuta, kdy Scooby vybojuje míč ve středu pole, dává přihrávku vpřed nabíhajícímu Míšovi, který již jdoucí sám na brankáře, ještě zcela nezištně a nádherně vidí po levé straně nabíhajícího Káju a předkládá mu míč jak na zlatém podnose – bohužel ten trochu zbrkle a unáhleně střílí a brankář vyráží. Jakoby si Scooby řekl, že tak pěkná akce nemůže dopadnout jenom nějakým odkopnutím, sbírá si míč a vrací jej tam, kam podle nás patří. No, přece do sítě soupeřovy branky. JÓÓÓ, paráda, super, snižujeme na 1:2.

Až do konce poločasu je na hřišti jenom jedno mužstvo… a jsme to MY. Ale……, prostě už to tam nepadlo, i když se kluci snažili sebevíc a některé střely jsme již viděli v síti. Bohužel. Když již byl překonán i brankář, zazvonilo BŘEVNO. Tak jen ve zkratce, co se dělo po našem snížení stavu.  Scooby střílí – roh Káji – Scooby hlavičkuje-nad. Nevřa střílí – chytá, Nevřa centruje – odkop, Scooby střílí – BŘEVNO, přímák zahrává Míša – Scooby hlava – roh. Kája roh nakrátko Míšovi, ten centruje – roh. Další Kájův roh – Míša parádně naskakuje, ale netrefuje a na závěr poločasu ještě střílí Maty – vedle.

Poločas je tady, kluci jdou se svěšenou hlavou, ale není proč!!!! Během poločasové přestávky uklidňuji kluky a dodáváme si sebevědomí, MÁME NA TO, DODRŽME CO HRAJEME, TO PůJDE, TO ZLOMÍME, …. prostě to tam “do nich nasypem“ a jedem dom… a HOTOVO.

Jak jsme si řekli, tak kluci dodrželi a trpělivě udolávali soupeře… a nakonec….., ale nepředbíhejme. Hrajeme na polovině soupeře, ten je čím dál víc odevzdaný – ale fakt je, že takovému tlaku, jaký kluci vyvinuli, se hodně těžko odolává - a navíc se již jen snaží ubránit své vedení 2:1. Všechno směřuje k vyrovnání – dobrá hra, klid kluků (až na to zakončení), dodržování stylu naší hry, dávání si míčů, chuť po vítězství, …..až na ty góly. Zpět, telegraficky k dění na hřišti. Startujeme náš tlak. V 33-té Danny střílí – vedle, soupeř vyráží vpřed, ale Fida jej rezolutně zastavuje a hned to klukům „rozhazuje“, Maty centruje – Nevřa střílí-golman vyráží, faul na Míšu ve vápně – bohužel hvizd nezazněl - NO, pane rozhodčí to se píská, ale ani to kluky nerozhodí. Bušíme dál. Míša zahrává roh – Kuba hlavou vedle, roh Nevři – odkop, Maty centruje – Nevřa střílí- vedle, Scooby kope přímák – nad, Maty centruje – Míša slabě střílí – chytá. A pak to konečně – a zaslouženě – přichází. Scooby  v 46-té minutě zatahuje míč, vysílá Míšu a ….. ten trefuje TÝÝČČku, ale to by nebyl Scooby, aby si nedohrál, co začal, a tak napálí odražený míč od tyče ….. Á JÉ TÓ TÁÁM. Konečně to „rovnáme“ – 2:2… a hrrrrrr na ně!!!  Scooby je při chuti a za chvíli opět střílí – bohužel vedle. Pozor i soupeř se rozhodl, že se nedá lacino. Předvádí zase jeden ze svých rychlých útoků, ale koncentrovaný Fida jednoznačně drží kluky a také míč. Ve 49-té minutě opět u míče Scooby, chystá to Míšovi na střelu, ale brankář vyráží. Nejblíže k vyraženému míči má však Nevřa a rozhodně se s ním  nijak nemazlí, prostě se do něj opřel a JÉÉ TÓÓ. Otáčíme skóre v náš prospěch. Tak z 0:2, vedeme 3:2. JÓ, tak nevím kdo křičel víc, jestli hráči, já nebo diváci. FAMÓZO, to je drama jak má být, to je kouzlo fotbalu.

Následuje rozehrávka soupeře a náš faul. Pozor na to! Soupeř rozehrává přímák, ale Fida s ledovým klidem mazáka sbírá a zatrhuje soupeři, aby pomýšlel na nějaký ten úspěch v naší síti. Obratem parádně zakládá akci a najednou je míč před soupeřovou brankou, kde úřaduje Kája – ten však centr nemá. Naštěstí za ním nabíhá Kajman a s přehledem zasunuje míč podél vybíhajícího brankaře…GÓÓL. No, nádhera, potvrzujeme naše vedení ještě jedním gólem navíc, vedeme 4:2. O chvíli později Kajman hledá a nachází pěkným míčem Káju, ten střílí – brankář chytá. A je tu 55-tá minuta, Nevřa zahrává roh a Kája rozhodnutý, že prostě dnes skóruje,  míč narve do branky snad i s obránci a brankářem, ale JE TO TAM, KDE TO MÁ BÝT. Prostě chtěl a udělal, zvyšujeme na 5:2 a … „nebude kolem toho žádná diskuse“…HOTOVO TEČKA, jak kteřísi říkají. Těsně před koncem 2.poločasu, ještě Maty rozehrává přímý kop – brankář boxuje, ještě hlavičkuje Kajman, ale vedle. A JE TO…

Hlavní rozhodčí ukončuje utkání, velká radost a úleva, proti všemu to vyšlo, VÍTĚZÍME a velmi CENNĚ.

 

Poslední mistrovské utkání letošního roku nám přineslo nejeden zajímavý moment, ale také a hlavně potvrdilo odolnost našich kluků vůči nepříznivému výsledku a co je důležitější, především přineslo ukázku trpělivě dodržovaných herních pokynů, které nakonec vedly ke konečnému úspěchu. O to cennějšímu, že jsme podzimní část soutěže zakončili s nevídaným skóre a bez ztráty byť jediného bodu!!! Klobouk dolů!

Tak a teď se již musíme zaměřit na kvalitní zimní přípravu a na jaře se pokusit potvrdit naše postavení i v soutěži.

Za trenéry

Michael Votoupal

Zpět