Turnaj TCM 20.11.2011

20.11.2011 17:23

První zimní turnaj jsme odehráli v TCM, kde nás čekala pořádající Zbrojovka 2001, SK Líšeň, FC Kuřim, 1.SC Znojmo, FC Pálava Mikulov a FC Ivančice. Z turnaje na poslední chvíli vypadl tým Zbýšova kvůli marodce. Turnaj se hrál systémem každý s každým, 4+1 (max 14 hráčů na tým), délka utkání 1x18 minut.

Kohoutovický tým hrál ve složení: Salajka, Reibl, Kaláb, Havlíček, Bartlík, Steinhauser, Brabec, Chaloupka, Frühbauer, Bukvald, Šlégl, Řehola, Švancara. Z lavičky kluky vedla dvojice Bukvald, Šlégl (místo nemocného M.Votoupala).

Výsledky utkání:

Zbrojovka 2001 - Tatran Kohoutovice 3:1  Naše branky: Sosi (Robinho)

Do turnaje vstupujeme utkáním proti domácí Zbrojovce. Přestože jsme o rok starší, soupeř nám dává lekci v rychlosti, týmové hře, důrazu na míč. Od čtvrté do desáté minuty 3x inkasujeme a jen jednou ohrozíme soupeřovu bránu. Potom hru alespoň trošku vyrovnáváme, ale i tak je soupeř stále lepší. V šestnácté minutě se nám podařilo vstřelit čestnou branku. Střelcem byl Sosi když mu míč poslal Robinho. Na konci se zaslouženě radují domácí, kteří předvedli lepší hru a to nejen v tomto utkání, ale hráli nejlepší fotbal i během zbytku turnaje.

SK Líšeň - Tatran Kohoutovice 2:3  Naše branky: 2xHavel (-, Buky), Řehy (Chalda)

Zápas s účastníkem soutěže SpSM nám měl ukázat o kolik je takový soupeř lepší. Zjištění bylo příjemně překvapující. Od začátku jsme o chlup lepší. Naši kluci se probudí a předvádí klasickou kohoutí hru - spousta bojovnosti a důrazu. v 5´Havel sebral míč bekům a posla nás do vedení. Následovala hra nahoru dolů až v 10´soupeř srovnal krok 1:1. O minutu později opět vedeme. Trefil se hezky Řehy po pasu od Chaldy. A znovu uplynula minuta a je srovnáno 2:2. V dalším průběhu je to tak 55:45 pro nás, ale branku přinesla až akce minutu před koncem. Míč se dostal k Bukymu, který jej poslal na Havla a ten nezmatkoval a zajistil nám výhru. Utkání končí a zaslouženě se radují naši kluci.

FC Kuřim - Tatran Kohoutovice 1:3  Naše branky: Buky (Havel), Řehy (Kalba), Havel (Alda)

Kuřim sice sama SpSM nehraje, ale její kluci výrazně posilují a doplňují Líšeň v této soutěži. Tak se dal očekávat další těžký zápas. Očekávání se naplnilo. Soupeř nám nedal ani kousek místa. Naši kluci, ale nechtěli za soupeřem zaostat a tak se bojovalo o každý míč. Moc hezkých kombinací k vidění nebylo. Ve 4´ se Kuřim ujímá vedení, když jdeme vzadu dva na jednoho útočníka. Ten, ale stačil přihrát na druhou stranu a jeho spoluhráč sám před Salim nezaváhal. Naštěstí rychle srovnáváme krok. Havlovu střelu, kterou brankář vyrazil, trefuje do sítě Buky 1:1. Bojovný zápas pokračuje, ale bez branek. Až desátá minuta rozesmutnila soupeře. Kalba hodil aut a Řehec si našel správné místo a vedeme. Pojistku na výhře přidal Havel po Aldově přihrávce. Utkání plné osobních soubojů a bojovnosti přineslo druhou výhru.

1.SC Znojmo - Tatran Kohoutovice 6:2  Naše branky: 2xŘehy (Robinho, Brabi)

Tak do třetice - Znojmo je také účastníkem nejvyšší soutěže žáků. Kluci jsou po obědě (kuřecí rizoto) dobře naladěni. Ovšem na hřišti to vypadá jinak. Už v první minutě dostáváme facku v podobě inkasované branky. Řehy sice po přihrávce Robinha srovnává už o dvě minuty později, ale to je na dlouho vše co ukazujeme. Kluci na hřišti postávají, nikdo nechce nic vymyslet, míč se nepodrží. Nemůže následovat nic jiného než přihlížení k tomu jak soupeř postupně navyšuje skóre. Když už jsme inkasovali na 1:4, tak vykřeše malou jiskru naděje Řehy. V 15´snížil po pasu od Brabiho na rozdíl dvou branek. Ale soupeř hned jiskru uhasil pátou a šestou brankou. Zasloužená porážka po neuvěřitelně odfláknutém výkonu. Snad jen čtyři hráči měli chuť něco tvořit a to je málo. Po zápase následovala důrazná domluva klukům k jejich výkonu.

FC Pálava Mikulov - Tatran Kohoutovice 1:2  Naše branky: Řehy (Buky), Robinho

Po domluvě, kterou kluci dlouho rozdýchávali, jdeme na tým, který hraje stejnou soutěž jako my. Mikulov na turnaji ukazuje rychlou líbivou hru, tak to opět nebude lehké. Od první minuty je vidět, že rozhovor v kabině zabral. Kluci jezdí a dřou, což soupeře zaskočilo. Postupně se hra srovnává a hraje ce moc pěkné utkání nahoru dolů. V páté minutě Řehy dává Bukymu. Na toho startuje poslední bek i brankář, ale místo střely přichází přesná přihrávka na Řehyho který už to má snadné a poprvé rozvlní soupeřovu síť. Mikulov chce vyrovnat, ale my máme nělik slibných šancí - Havel, Buky, Řehy. Ale platí nedáš, dostaneš. 8´a je srovnáno. Zápas postupně graduje. Jednou se málem trefil Sali po dalekonosné střele, další šance spalují Brabi, opět Marťas a další - škoda. Ale znovu půjde do vedení náš tým. Robinho vyváží z vlastní poloviny, kousek za půlící čarou lehce napřáhne a trefí přesně k tyči. V dalším průběhu už se nikdo netrefil, tak se radují naši borci. A jak se ukáže později - šlo o mooooc důležitou výhru.

FC Ivančice - Tatran Kohoutovice 3:3  Naše branky: 2xHavel, Kalba

Poslední zápas turnaje sehrajeme chvíli po výhře nad Mikulovem. Celý turnaj se tak zamotal, že můžeme být první, ale taky pátí. Soupeř má stejné počty, tak uvidíme. Bum, už v první minutě prohráváme. To není dobré, ale kluci jsou nabuzeni a pokračují v nasazení z předchozího zápasu. V 5´je faulován Havel, když už šel sám na brankáře. U chlapů by šel viník ihned pod sprchy, ale na mládežnickém turnaji se to, pochopitelně, bere trošku jinak - ŽK a přímák. Míč si postavil sám postižený a parádně trestá 1:1. Ale radost netrvá dlouho, po minutě opět vede soupeř.  Naštěstí to netrvá dlouho a nádhernou střelou téměř z poloviny hřiště vyhnal pavouky Kalba a srovnal na 2:2. K vidění je fotbal s vysokým nasazením z obou stran. Ve 14´soupeř fauluje opět v nebezpečné vzdálenosti pro svoji bránu. Chalda rychle pustí do hry Havla a ten trestá znovu a konečně v zápase vedeme. Opět však nevedeme dlouho. Nej hráč soupeře srovnává skóre po dvou minutách. V posledních vteřinách ještě vymyslíme pěknou akci kdy si Havel hlavou obhazuje soupeřova brankáře, je však brankářem faulován, ale šanci dokončit akci má Řehy - nedal. Rozhodčí už nechce emoce v poslední vteřině zápasu a tak místo penalty píská konec.

Teď už naše umístění není v našich rukou a záleží na výsledku zápasu Líšeň - Mikulov. Naštěstí pro nás Mikulov deklasoval líšeňské 9:1. Což nám přineslo první místo na prvním zimním turnaji. SUPER.

Na turnaji kluci ukázali svoji klasickou tvář - spoustu bojovnosti, touhy vyhrát zápas, nevzdat se i když prohrávají. Ale chtělo by to přidat i víc věcí z tréninků - fotbalovost, spolupráci. A odpustit si výkon ze zápasu se Znojmem. Pochvalu za bojovnost dostali kluci i od trenérů Zbrojovky.

VŠEM PATŘÍ VELKÁ GRATULACE K DNEŠNÍMU ÚSPĚCHU. SPECIÁLNĚ ALDOVI, ŠEGIMU, ŘEHYMU A ŠVANCIMU KTEŘÍ S NÁMA VYHRÁLI PRVNÍ TURNAJ. výsledky níže.

 

Celkové pořadí

1. TATRAN KOHOUTOVICE 10b

2.FC Pálava Mikulov            10b  rozhodoval vzájemný zápas

3. FC Zbrojovka Brno 2001    9b

4. FC Kuřim                         9b

5. SK Líšeň                          8b

6. FC Ivančice                      7b

7. 1.SC Znojmo                    5b

Všechny výsledky

 

FC Zbrojovka Brno

TJ Tatran Kohoutovice

SK Líšeň

FC Kuřim

FC Ivančice

FC Pálava Mikulov

1.SC Znojmo

FC Zbrojovka Brno

3:1

3:3

2:0

2:4

3:3

4:4

TJ Tatran Kohoutovice

1:3

3:2

3:1

3:3

2:1

2:6

SK Líšeň

3:3

2:3

1:0

2:1

1:9

2:2

FC Kuřim

0:2

1:3

0:1

1:0

3:2

3:2

FC Ivančice

4:2

3:3

1:2

0:1

2:3

3:2

FC Pálava Mikulov

3:3

1:2

9:1

2:3

3:2

3:0

1.SC Znojmo

4:4

6:2

2:2

2:3

2:3

0:3

 

Zpět