5. kolo ZHL v Ivančicích - 23.1.2011

26.01.2011 16:37

Dne 23.1.2011 jsme absolvovali poslední kolo vzájemných zápasů v rámci ZHL. 

Tentokrát přijíždíme značně oslabeni. Po nemoci sice "naskakují" do hry Kuba a Kája, ale pro nemoc nám chybí Matouš, Kajman, Matyáš a Peťa. Proto trenéři povolávají i posily z mladší kategorie-ze starší přípravky: Adama Havlíčka a Peťu Kalába. A jak se později ukázalo, byl to dobrý tah.

V posledním kole vzájemných zápasů si kluci zahráli vcelku pohodový fotbal a ani FC Zbýšov nebyl takovým soupeřem, jak jsme čekali (možná i proto, že neměl nikoho na střídání). Nicméně dva z těchto soupeřů budou i naši soupeři čtvrtfináloví. Tak uvidíme.

První zápas:

*Tatran - Moravská Slavia Brno 6:1, střelci: Nevřa 3, Pavliš, Škubica, Mareš

vývoj skóre: 1:0, 1:1, 2:1, 3:1, atd.

Do zápasu nastupujeme s chutí vítězit i nadále. Hned od začátku utkání máme "navrch". Míša "pálí" obrovskou příležitost, když se po náhře Nevři, ocitá sám proti brankáři - střílí vedle. V čase 2,20minuty Míša (jakoby chtěl oplatit klukům předchozí nabídnutou šanci) zakládá pěknou a rychlou akci, dává míč Nevřovi a ten Dannymu, neváhá střílí a VEDEME 1:0. I nadále režíruje hru převážně Míša a v 4,40minuty jde sám z levé strany, ale opět neproměňuje. O chvilku později předkládá gólovou náhravku opět a zase Míša Kájovi, avšak ten ač sám před brankařem soupeře nedává také. Pak se ukazuje v dobrém světle pro změnu Scooby, když střílí - nad, a po té zatahuje míč, pěkně jej posunuje na Adama (Havlíčka, posila ze starší přípravky). Adam zčásti v pádu střílí a trefuje dobře k tyči, bohužel tam se nachází (po nemoci až příliš nabuzený) Kája a s "přehledem" Adamovu bezesporu gólovou střelu uklízí mimo tyče soupeřovy branky!!!!! Nu, co dodat..... Po té se dostává ke slovu také soupeř. Kája fauluje a soupeř zahrává přímý kop, následnou střelu Fida vyráží na roh. V čase 9,30minut střílí brankář z půlky, Fida míč neudržel a padá mu pod nohy dobíhajícího útočníka a .....ten v klidu doráží do naši sítě. Tak potvrdilo se staré známé NEDÁŠ-DOSTANEŠ. A je to 1:1. Prakticky z protiútoku však opět zklidňujeme hru: Míša háže aut a Nevřa míč s přehledem trefuje do soupeřovy branky. Bereme si zpět vedení v zápase, 2:1. Pokračujeme v tlaku. Míša rozehrává roh - soupeř odvarci na další. Ten zahrává Nevřa a Míša konečně (sice na 2x) proměňuje další ze svých příležitostí. ZVYŠUJEME na 3:1. O minutu později soupeřův brankář nerozehrává zrovna přesně míč, který sbírá Scooby a pěkně jej trefuje mezi tyče soupeřovy branky, 4:1. V čase 13,20minut soupeř fauluje Káju a z nařízeného přímého kopu se dobře do míče opírá Nevřa a definitivně uklidňuje hru.... Jeho gól značí 5:1 v náš prospěch. Do konce utkání jsme na hřišti v podstatě jenom my. Scooby střílí - chytá. Peťa (Kaláb) jde sám po pravé straně a pěkně střílí - chytá. Zhruba půl minuty do konce: po našem autu Adam (Havlíček) zatahuje míč a chystá střeleckou pozici Nevřovi, ten nezaváhá a pohotovou střelou završuje konečný účet utkání na 6:1.

V dalším utkání nás čeká - snad již odvěký soupeř - náš městský soused:

*Tatran - Starý Lískovec 7:0, střelci: Pavliš 2, Nevřa, Scooby, Sedláček, Havlíček, Mareš

vývoj skóre: naštěstí jasný

Byť jsme do zápasu nastupovali s obavami o výsledek, opak byl pravdou. Mužstvo Starého Lískovce pro nás nebylo ani zdaleka tak těžkým soupeřem, jako jej potkáváme na jiných turnajích. Již v první minutě se ke střele odhodlává Adam a gólman soupeře je na ni krátký, míč po této střele poskakující po čáře doráží do branky dobíhající Míša. Ujímáme se vedení 1:0. I nadále tlačíme soupeře a jsme aktivnější. Míša střílí - soupeř odkopává na aut, Scooby posílá další střelu - chytá, Nevřa střílí ze "šestky" - vyráží. Běží 5,03minuta a Kuba napřahuje k další střele, soupeř ji blokuje a do odraženého míče se opírá Míša..... a trefuje. Zvyšujeme na 2:0. O minutu později po pravé straně zatahuje míč Nevřa a parádně jej dává na střed Kájovi, ten kóóónečně (i když na 2x) skóruje. A je to 3:0. Vzápětí Scooby chybuje - ztrácí míč a soupeř jdem sám na Fidu. Fida však s přehledem odvrací šanci soupeře na roh. 8,50minuta, míč vyváží Míša po levé straně a předkládá míč na prostředek Adamovi, ten střílí, pěkně po zemi k tyči.... a je to tam (UF! ještě, že tam nebyl i Kája :-)))). Vedeme 4:0. Ve 12-té minutě napřahuje k parádní střele a pravou nohou!!, levák Danny a míč opírá o tyčku, tak dobře, že zapadává za záda bezmocně přihlížejícího brankaře. A už to máme 5:0. Soupeř fauluje Peťu a přímý kop Scooby zahrává na Káju, a ten střílí - vedle. O chvíli později Scooby háže aut a Nevřa se pokouší zakončit hlavičkovu - vedle. V čase 15,40minuty Kája z pozice obránce vybojuje míč a posílá jej po lajně Nevřovi, ten prodlužuje na Kubu, jenž ukázkově zasekává a předkládá "lahůdku" v podobě nahrávky "jak na zlatém podnosu" po zemi pod sebe na střed - tam se "přiřítí" Nevřa a zcela bez ostychu se trefuje do soupeřovy sítě. 6:0. To ještě není všechno. Běží 17-tá minuta a 10-tá vteřina, Nevřa zatahuje po lajně až do rohu, zezadu jej ukázkově doplňují Scooby a Kája a právě Scooby přebírá náhru a s ledovým klidem sází další, poslední "banán" tohoto utkání. 7:0. Doufám, že si kluci také nechali nějaký ten střelecký prach na poslední utkání.

V posledním dnešním utkání nás čeká - v tabulce na čtvrtém místě a pouze o skóre "stojící" - FC Zbýšov.

*Tatran - FC Zbýšov 4:1, střelci: Mareš, Pavliš, Kaláb, Nevřa

vývoj skóre: 1:0, 2:0, 2:1, 3:1, 4:1

Opět jsme aktivnějším mužstvem hned od prvních vteřin utkání. Již ve 20-té vteřině Scooby sbírá odkop a střílí - brankář jen šťastně odkopává. Netrvá to dlouho a Nevřa "rozjíždí" pohlednou akci a vybízí ke střele Míšu - ten se do míče opírá "z první" a je to..... TYČ. Dále úřadujme stále my. Scooby prochází středem a pálí - brankář opět jenom odkopává. Další akce je také Scoobyho, tentokrát ovšem míč při vytažení středem ztrácí a soupeř jde 3 na 2, Fida naštěstí střelu vytahuje na roh. V čase 5,40minut si míč zezadu sbírá Danny, potahuje si jej a chystá na střelu, no a pak prostě vystřelí a VEDEME 1:0. Pěkné. Za půl minuty míč zatahuje Adam a soupeř jeho finálovou nahrávku odkopává na roh. Nevřa uniká po levé straně a hledá  a také nachází na středu hřiště Míšu. Míša si přebírá míč a s přehledem "plejera" chladnokrevně zakončuje. Nádhera, je to 2:0. Tak na to se dá i dívat. Pak se dostává ke slovu soupeř: kope přímý kop - vedle. Scooby přehazuje obločkem míč přes všechno a Nevřa .... bohužel souboj neustál, sbírá brankář. Z výhozu zakládá soupeř rychlý útok po pravé straně, Míša propadá v obranné činnosti a je z toho gól v naší síti. Soupeř snižuje na rozdíl jediné branky - 2:1. Kluků jakoby se to ani moc netýkalo, po rozehrání Nevřa zatahuje míč a ukázkově jej vrací na střed, kde ještě lépe nabíhá Peťa a "korunuje" svůj dnešní výkon neméně pěkným gólem. Zvyšujeme a 3:1, včase 11,30minut. Po rozehře oplácí střelou soupeř, Fida však s přehledem kryje. Pak vytahuje míč Míša po pravé straně a střílí - brankář odkopává. Hážeme aut, Míša střílí - vedle. Další náš útok zakládá Fida míčem na Dannyho, ten moc pěkně vysunuje přihrávkou mezi obránce Nevřu, jenž jde sám a také sám zakončuje - samozřejmě tam, kam se sluší, tj. do soupeřovy sítě. 4:1. Soupeř se pokouší ještě jednou střílet, ale korigování výsledku nepřipouští Fida. V poslední minutě ještě zahrává Scooby přímý kop. Míč bohužel trefuje pouze TYČ a druhá střela Scoobyho již letí vedle. KONEC.

 

První část turnaje končíme bez porážky s bilancí 14výher a jediná remíza se ziskem 43bodů a skóre je 69:17. Vzhledem k tomu, že turnaj hrajeme již od začátku listopadu 2010, tak klobouk dolů před opravdu dlouhodobě dobrou výkonností kluků a doufejme, žě se bude dařit i nadále.

Po odehrání základní části turnaje tedy obsazujeme první místo (když opět klopýtl náš největší pronásledovatel Dosta Bysrc, tentokrát s FC Medlánky) a do čtvrtfinálové skupiny dostáváme TJ Tatran Starý Lískovec, SK Moravskou Slavii a I.E.Znojmo (více včetně rozlosování čtvrtfinále najdete v článku Novinky..../ZHL Ivančice). 

 

více: výsledky odehraných kol, tabulky, střelce, čtvrtfinálové skupiny a další rozlosování najdete na https://www.zhl-ml-zaku-ivancice.estranky.cz/

a POZOR!!!!!! Také najdete nějaké fotky ve Fotogalerii/ZHL Ivančice a dále pak na zhl-ml-zaku-ivancice.rajce.idnes.cz/

Zpět